Korzár logo Korzár Spiš
Sobota, 26. máj, 2018 | Meniny má Dušan
INZERCIA

Salaš u Franka je gurmánsky raj pod hradom

Obľúbenosť salaša a vysoký kredit kvalitnej slovenskej kuchyne neprišli zadarmo.

Obľúbený Salaš u Franka.(Zdroj: archív)

Tak ako je Ľubovniansky hrad neodmysliteľnou turistickou atrakciou regiónu, stal sa aj Salaš u Franka obľúbenou zastávkou nielen našincov, ale aj turistov z rôznych kútov Európy.

Jeho úspech je v jedinečnom skĺbení výbornej slovenskej kuchyne, nadšeného zohratého kolektívu so štýlovým interiérom, kde sa hostia cítia príjemne a odchádzajú s tým, že sa radi znovu vrátia.

Článok pokračuje pod video reklamou

Roky tvrdej driny

Obľúbenosť salaša a vysoký kredit kvalitnej slovenskej kuchyne však neprišli zadarmo.

Je za tým viac ako dve desaťročia tvrdej driny majiteľa i kolektívu, ktorý si nesmierne cení.

Norbert Frank totiž vie, že len nadšení, šťastní zamestnanci dokážu dať srdce do svojej práce, ktorej výsledky potom ocenia zákazníci spokojnosťou a pochvalami.

„Ak si uvedomíte, že v sezóne tu máme približne sto stolov, čo znamená 300 miest a na jedálnom lístku 45 až 60 jedál plus 6 v dennej ponuke, prevádzka salaša musí mať zabehnutý systém, aby každá zložka pracovala bezchybne. Som hrdý na môj 55-členný kolektív, ktorý zvláda neustály ruch tak báječne. Máme to pekne rozdelené, múčna kuchyňa sa stará o výrobu halušiek, knedlí, šúlancov, pirohov, všetko si robíme sami, nepoužívame žiadne polotovary. Mäsová kuchyňa je známa výbornou pečenou jahňacinou a baraninou, zabíjačkovými špecialitami od klobások a jaterníc po tlačenku, ale aj minútkami podľa jedálneho lístka,“ hovorí majiteľ Frank, pre ktorého sa stala gastronómia nielen povolaním, ale poslaním a životnou láskou.

Regionálna a slovenská kuchyňa

Profesionálne zostavený, farebne nafotený jedálny lístok nemôže nechať ľahostajným žiadneho gurmána.

Milovníci slovenskej kuchyne si prídu na svoje, môžu ochutnávať všetky dobroty, ktoré si len vedia predstaviť.

A majiteľ ich so šarmom ponúka tak, aby ste naraz mohli „okoštovať“ bryndzové, špenátové a kapustové strapačky s pečenou baraninkou alebo rôzne kombinácie strapačiek s pirohami, to najlepšie zo slovenskej zabíjačky na jednom tanieri, či sladké domáce šúlance, pečené kačacie stehná, či ľubovniansky bravčový vrabec s domácou červenou i bielou kapustou a zemiakovými knedlíkmi.

Dokonca aj tí, ktorí chcú schudnúť, sa na salaši nasýtia – v ponuke sú totiž jedlá podľa delenej stravy, chudá hovädzinka, či kuracinka so zeleninovými šalátmi.

Stále na sebe pracujú

Priroritou Salaša u Franka je venovať pozornosť hosťovi od bezpečného zaparkovania na stráženom parkovisku, cez odborne vyškolený personál, ktorý dokonale pozná ponuku jedál a vie poradiť dokonca aj s tipmi na výlet v okolí.

Nemenej dôležitým pre majiteľa je aj prostredie, ktoré neustále štýlovo vylepšuje.

V minulom roku pribudli dve zasklené terasy, ktoré sa využívajú aj v zime, drevený interiér doplnený prírodnými kožušinami navodzuje pocit tepla a útulnosti.

„Som typ človeka, ktorý nerád stojí na mieste a stále mám sny, ktoré chcem zrealizovať. Keď si predstavím začiatky pred dvadsiatimi rokmi, v akom zúfalom stave to tu bolo, tak som hrdý na to, čo sme s mojim kolektívom ľudí dosiahli a teším sa, že môžem s nimi pracovať, vzájomne sa poháňať, inšpirovať, radiť pre spoločný cieľ. Aby bol Salaš u Franka takým ostrovom šťastia a spokojnosti pre všetkých ešte dlhé roky. Podnikať v gastronómii nie je ľahká vec, ale tá každodenná spätná väzba od spokojných hostí, ma nabíja energiou a radosťou, “ hovorí Norbert Frank.

Dodáva, že tento rok chystá na salaši gurmánsky fest, na ktorý prizval kolegov z iných salašov zo Slovenska, Čiech i Poľska, aby hostia mohli zažiť ochutnávku tých najlepších špecialít a príjemne stráviť víkend.

Najčítanejšie na Spiš Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?
  2. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  3. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  4. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  5. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  6. Keď Slováci krotia morský vietor
  7. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?
  8. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali
  9. Máte už program pre deti na túto sobotu?
  10. UNIQA poisťovňa sa sťahuje do Einsteinova Business Center
  1. Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe
  2. OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára
  3. OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana
  4. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  5. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  6. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  7. Všetko, čo rodiny milujú
  8. Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín
  9. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  10. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť
  1. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti? 24 035
  2. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy 14 619
  3. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek 13 456
  4. Chystáte výlet do Rakúska? Toto miesto má najlepšie zážitky 7 048
  5. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach? 6 373
  6. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely 5 742
  7. Ste si istí, že máte zdravé srdce? Skontrolujte si ho zadarmo 5 254
  8. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali 5 085
  9. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby 3 769
  10. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť 3 428

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe


Neprehliadnite tiež

Od elektrární dostal list o preplatku, vzápätí dve esemesky o nedoplatku 350 eur

Miroslava z Malej Idy pri Košiciach informácia šokovala a pobavila zároveň.

Dve stovky Podhradčanov majú problém s dodávkou pitnej vody

Lokalitu Rybníček napojí Spišské Podhradie na mestský vodovod.

Jasenovský hrad bol kedysi hniezdom falšovateľov peňazí

Majiteľ sa trestu vyhol, majstra Mikuláša popravili.

Fotograf Greisel odhaľuje čaro bývalých banských štôlní

Je jedným z objaviteľov Stratenskej jaskyne.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Keď každý chápe jedno slovo inak. Prečo sa Trump s Kimom nestretne

V posledných dňoch sa na príprave summitu nepracovalo. Trump jeho zrušením prekvapil aj spojencov.

PRIMÁR

Hrozí cukrovka iba tým ľuďom, ktorí jedia veľa cukru?

Ak človek odopiera sladké, neznamená to, že mu nehrozí cukrovka.

SVET

Kensingtonský palác predstavil osobný erb Meghan Markleovej

Erb vojvodkyne zo Sussexu tvorí jeden celok s erbom jej manžela.


Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop