Tak ako je Ľubovniansky hrad neodmysliteľnou turistickou atrakciou regiónu, stal sa aj Salaš u Franka obľúbenou zastávkou nielen našincov, ale aj turistov z rôznych kútov Európy.
Jeho úspech je v jedinečnom skĺbení výbornej slovenskej kuchyne, nadšeného zohratého kolektívu so štýlovým interiérom, kde sa hostia cítia príjemne a odchádzajú s tým, že sa radi znovu vrátia.

Roky tvrdej driny
Obľúbenosť salaša a vysoký kredit kvalitnej slovenskej kuchyne však neprišli zadarmo.
Je za tým viac ako dve desaťročia tvrdej driny majiteľa i kolektívu, ktorý si nesmierne cení.
Norbert Frank totiž vie, že len nadšení, šťastní zamestnanci dokážu dať srdce do svojej práce, ktorej výsledky potom ocenia zákazníci spokojnosťou a pochvalami.
„Ak si uvedomíte, že v sezóne tu máme približne sto stolov, čo znamená 300 miest a na jedálnom lístku 45 až 60 jedál plus 6 v dennej ponuke, prevádzka salaša musí mať zabehnutý systém, aby každá zložka pracovala bezchybne. Som hrdý na môj 55-členný kolektív, ktorý zvláda neustály ruch tak báječne. Máme to pekne rozdelené, múčna kuchyňa sa stará o výrobu halušiek, knedlí, šúlancov, pirohov, všetko si robíme sami, nepoužívame žiadne polotovary. Mäsová kuchyňa je známa výbornou pečenou jahňacinou a baraninou, zabíjačkovými špecialitami od klobások a jaterníc po tlačenku, ale aj minútkami podľa jedálneho lístka,“ hovorí majiteľ Frank, pre ktorého sa stala gastronómia nielen povolaním, ale poslaním a životnou láskou.

Regionálna a slovenská kuchyňa
Profesionálne zostavený, farebne nafotený jedálny lístok nemôže nechať ľahostajným žiadneho gurmána.
Milovníci slovenskej kuchyne si prídu na svoje, môžu ochutnávať všetky dobroty, ktoré si len vedia predstaviť.
A majiteľ ich so šarmom ponúka tak, aby ste naraz mohli „okoštovať“ bryndzové, špenátové a kapustové strapačky s pečenou baraninkou alebo rôzne kombinácie strapačiek s pirohami, to najlepšie zo slovenskej zabíjačky na jednom tanieri, či sladké domáce šúlance, pečené kačacie stehná, či ľubovniansky bravčový vrabec s domácou červenou i bielou kapustou a zemiakovými knedlíkmi.
Dokonca aj tí, ktorí chcú schudnúť, sa na salaši nasýtia – v ponuke sú totiž jedlá podľa delenej stravy, chudá hovädzinka, či kuracinka so zeleninovými šalátmi.

Stále na sebe pracujú
Priroritou Salaša u Franka je venovať pozornosť hosťovi od bezpečného zaparkovania na stráženom parkovisku, cez odborne vyškolený personál, ktorý dokonale pozná ponuku jedál a vie poradiť dokonca aj s tipmi na výlet v okolí.
Nemenej dôležitým pre majiteľa je aj prostredie, ktoré neustále štýlovo vylepšuje.
V minulom roku pribudli dve zasklené terasy, ktoré sa využívajú aj v zime, drevený interiér doplnený prírodnými kožušinami navodzuje pocit tepla a útulnosti.
„Som typ človeka, ktorý nerád stojí na mieste a stále mám sny, ktoré chcem zrealizovať. Keď si predstavím začiatky pred dvadsiatimi rokmi, v akom zúfalom stave to tu bolo, tak som hrdý na to, čo sme s mojim kolektívom ľudí dosiahli a teším sa, že môžem s nimi pracovať, vzájomne sa poháňať, inšpirovať, radiť pre spoločný cieľ. Aby bol Salaš u Franka takým ostrovom šťastia a spokojnosti pre všetkých ešte dlhé roky. Podnikať v gastronómii nie je ľahká vec, ale tá každodenná spätná väzba od spokojných hostí, ma nabíja energiou a radosťou, “ hovorí Norbert Frank.
Dodáva, že tento rok chystá na salaši gurmánsky fest, na ktorý prizval kolegov z iných salašov zo Slovenska, Čiech i Poľska, aby hostia mohli zažiť ochutnávku tých najlepších špecialít a príjemne stráviť víkend.

Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš