Korzár logo Korzár Spiš
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Salaš u Franka je gurmánsky raj pod hradom

Obľúbenosť salaša a vysoký kredit kvalitnej slovenskej kuchyne neprišli zadarmo.

Obľúbený Salaš u Franka.Obľúbený Salaš u Franka. (Zdroj: archív)

Tak ako je Ľubovniansky hrad neodmysliteľnou turistickou atrakciou regiónu, stal sa aj Salaš u Franka obľúbenou zastávkou nielen našincov, ale aj turistov z rôznych kútov Európy.

Jeho úspech je v jedinečnom skĺbení výbornej slovenskej kuchyne, nadšeného zohratého kolektívu so štýlovým interiérom, kde sa hostia cítia príjemne a odchádzajú s tým, že sa radi znovu vrátia.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Roky tvrdej driny

Obľúbenosť salaša a vysoký kredit kvalitnej slovenskej kuchyne však neprišli zadarmo.

Je za tým viac ako dve desaťročia tvrdej driny majiteľa i kolektívu, ktorý si nesmierne cení.

Skryť Vypnúť reklamu

Norbert Frank totiž vie, že len nadšení, šťastní zamestnanci dokážu dať srdce do svojej práce, ktorej výsledky potom ocenia zákazníci spokojnosťou a pochvalami.

„Ak si uvedomíte, že v sezóne tu máme približne sto stolov, čo znamená 300 miest a na jedálnom lístku 45 až 60 jedál plus 6 v dennej ponuke, prevádzka salaša musí mať zabehnutý systém, aby každá zložka pracovala bezchybne. Som hrdý na môj 55-členný kolektív, ktorý zvláda neustály ruch tak báječne. Máme to pekne rozdelené, múčna kuchyňa sa stará o výrobu halušiek, knedlí, šúlancov, pirohov, všetko si robíme sami, nepoužívame žiadne polotovary. Mäsová kuchyňa je známa výbornou pečenou jahňacinou a baraninou, zabíjačkovými špecialitami od klobások a jaterníc po tlačenku, ale aj minútkami podľa jedálneho lístka,“ hovorí majiteľ Frank, pre ktorého sa stala gastronómia nielen povolaním, ale poslaním a životnou láskou.

Skryť Vypnúť reklamu

Regionálna a slovenská kuchyňa

Profesionálne zostavený, farebne nafotený jedálny lístok nemôže nechať ľahostajným žiadneho gurmána.

Milovníci slovenskej kuchyne si prídu na svoje, môžu ochutnávať všetky dobroty, ktoré si len vedia predstaviť.

A majiteľ ich so šarmom ponúka tak, aby ste naraz mohli „okoštovať“ bryndzové, špenátové a kapustové strapačky s pečenou baraninkou alebo rôzne kombinácie strapačiek s pirohami, to najlepšie zo slovenskej zabíjačky na jednom tanieri, či sladké domáce šúlance, pečené kačacie stehná, či ľubovniansky bravčový vrabec s domácou červenou i bielou kapustou a zemiakovými knedlíkmi.

Dokonca aj tí, ktorí chcú schudnúť, sa na salaši nasýtia – v ponuke sú totiž jedlá podľa delenej stravy, chudá hovädzinka, či kuracinka so zeleninovými šalátmi.

Skryť Vypnúť reklamu

Stále na sebe pracujú

Priroritou Salaša u Franka je venovať pozornosť hosťovi od bezpečného zaparkovania na stráženom parkovisku, cez odborne vyškolený personál, ktorý dokonale pozná ponuku jedál a vie poradiť dokonca aj s tipmi na výlet v okolí.

Nemenej dôležitým pre majiteľa je aj prostredie, ktoré neustále štýlovo vylepšuje.

V minulom roku pribudli dve zasklené terasy, ktoré sa využívajú aj v zime, drevený interiér doplnený prírodnými kožušinami navodzuje pocit tepla a útulnosti.

„Som typ človeka, ktorý nerád stojí na mieste a stále mám sny, ktoré chcem zrealizovať. Keď si predstavím začiatky pred dvadsiatimi rokmi, v akom zúfalom stave to tu bolo, tak som hrdý na to, čo sme s mojim kolektívom ľudí dosiahli a teším sa, že môžem s nimi pracovať, vzájomne sa poháňať, inšpirovať, radiť pre spoločný cieľ. Aby bol Salaš u Franka takým ostrovom šťastia a spokojnosti pre všetkých ešte dlhé roky. Podnikať v gastronómii nie je ľahká vec, ale tá každodenná spätná väzba od spokojných hostí, ma nabíja energiou a radosťou, “ hovorí Norbert Frank.

Dodáva, že tento rok chystá na salaši gurmánsky fest, na ktorý prizval kolegov z iných salašov zo Slovenska, Čiech i Poľska, aby hostia mohli zažiť ochutnávku tých najlepších špecialít a príjemne stráviť víkend.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  5. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  8. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  5. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  6. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  8. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  9. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  10. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 10 984
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 9 857
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 834
  4. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 782
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 502
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 263
  7. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 956
  8. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 883
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 238
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 410
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Vizualizácia projektu Slovany.

Prečo nemal šancu na úspech.


6 h
Na oblečenie do mrazov aj pod mínus 50 stupňov Celzia využívajú miestni sobie výrobky.

Rozhovor o najchladnejších miestach.


11. jún
Summit už tradične sprevádzali protesty.

Biden chce byť tvrdší k Číne, Európa je opatrnejšia.


3 h

Voľby by vyhral Hlas.


9 h

Máj bol mesiac, keď viac ako pandémiu bolo vidno všetky ostatné veci. A konečne vieme, ako to tu vlastne vyzerá.


Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop