Korzár logo Korzár Spiš
Sobota, 25. jún, 2022 | Meniny má Tadeáš

Salaš u Franka je gurmánsky raj pod hradom

Obľúbenosť salaša a vysoký kredit kvalitnej slovenskej kuchyne neprišli zadarmo.

Obľúbený Salaš u Franka.Obľúbený Salaš u Franka. (Zdroj: archív)

Tak ako je Ľubovniansky hrad neodmysliteľnou turistickou atrakciou regiónu, stal sa aj Salaš u Franka obľúbenou zastávkou nielen našincov, ale aj turistov z rôznych kútov Európy.

Jeho úspech je v jedinečnom skĺbení výbornej slovenskej kuchyne, nadšeného zohratého kolektívu so štýlovým interiérom, kde sa hostia cítia príjemne a odchádzajú s tým, že sa radi znovu vrátia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Roky tvrdej driny

Obľúbenosť salaša a vysoký kredit kvalitnej slovenskej kuchyne však neprišli zadarmo.

Je za tým viac ako dve desaťročia tvrdej driny majiteľa i kolektívu, ktorý si nesmierne cení.

SkryťVypnúť reklamu

Norbert Frank totiž vie, že len nadšení, šťastní zamestnanci dokážu dať srdce do svojej práce, ktorej výsledky potom ocenia zákazníci spokojnosťou a pochvalami.

„Ak si uvedomíte, že v sezóne tu máme približne sto stolov, čo znamená 300 miest a na jedálnom lístku 45 až 60 jedál plus 6 v dennej ponuke, prevádzka salaša musí mať zabehnutý systém, aby každá zložka pracovala bezchybne. Som hrdý na môj 55-členný kolektív, ktorý zvláda neustály ruch tak báječne. Máme to pekne rozdelené, múčna kuchyňa sa stará o výrobu halušiek, knedlí, šúlancov, pirohov, všetko si robíme sami, nepoužívame žiadne polotovary. Mäsová kuchyňa je známa výbornou pečenou jahňacinou a baraninou, zabíjačkovými špecialitami od klobások a jaterníc po tlačenku, ale aj minútkami podľa jedálneho lístka,“ hovorí majiteľ Frank, pre ktorého sa stala gastronómia nielen povolaním, ale poslaním a životnou láskou.

SkryťVypnúť reklamu

Regionálna a slovenská kuchyňa

Profesionálne zostavený, farebne nafotený jedálny lístok nemôže nechať ľahostajným žiadneho gurmána.

Milovníci slovenskej kuchyne si prídu na svoje, môžu ochutnávať všetky dobroty, ktoré si len vedia predstaviť.

A majiteľ ich so šarmom ponúka tak, aby ste naraz mohli „okoštovať“ bryndzové, špenátové a kapustové strapačky s pečenou baraninkou alebo rôzne kombinácie strapačiek s pirohami, to najlepšie zo slovenskej zabíjačky na jednom tanieri, či sladké domáce šúlance, pečené kačacie stehná, či ľubovniansky bravčový vrabec s domácou červenou i bielou kapustou a zemiakovými knedlíkmi.

Dokonca aj tí, ktorí chcú schudnúť, sa na salaši nasýtia – v ponuke sú totiž jedlá podľa delenej stravy, chudá hovädzinka, či kuracinka so zeleninovými šalátmi.

SkryťVypnúť reklamu

Stále na sebe pracujú

Priroritou Salaša u Franka je venovať pozornosť hosťovi od bezpečného zaparkovania na stráženom parkovisku, cez odborne vyškolený personál, ktorý dokonale pozná ponuku jedál a vie poradiť dokonca aj s tipmi na výlet v okolí.

Nemenej dôležitým pre majiteľa je aj prostredie, ktoré neustále štýlovo vylepšuje.

V minulom roku pribudli dve zasklené terasy, ktoré sa využívajú aj v zime, drevený interiér doplnený prírodnými kožušinami navodzuje pocit tepla a útulnosti.

„Som typ človeka, ktorý nerád stojí na mieste a stále mám sny, ktoré chcem zrealizovať. Keď si predstavím začiatky pred dvadsiatimi rokmi, v akom zúfalom stave to tu bolo, tak som hrdý na to, čo sme s mojim kolektívom ľudí dosiahli a teším sa, že môžem s nimi pracovať, vzájomne sa poháňať, inšpirovať, radiť pre spoločný cieľ. Aby bol Salaš u Franka takým ostrovom šťastia a spokojnosti pre všetkých ešte dlhé roky. Podnikať v gastronómii nie je ľahká vec, ale tá každodenná spätná väzba od spokojných hostí, ma nabíja energiou a radosťou, “ hovorí Norbert Frank.

Dodáva, že tento rok chystá na salaši gurmánsky fest, na ktorý prizval kolegov z iných salašov zo Slovenska, Čiech i Poľska, aby hostia mohli zažiť ochutnávku tých najlepších špecialít a príjemne stráviť víkend.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME
  2. Djerba: odlišná príchuť dovolenky v Tunisku
  3. Nalaďte sa na svoje mladšie ja s rádiom Vlna
  4. Toto sú výhody, ktoré majú prémioví predplatitelia na SME.sk
  5. Štyri veci, vďaka ktorým lepšie zvládnete infláciu
  6. Inovatívna diagnostika - moderná budúcnosť zdravotníctva
  7. Slovákov láka zakladanie fondov, no väčšina preferuje zahraničie
  8. 91 kreslených správ o Slovensku, Ukrajine a celom svete
  1. Na čo slúžia bubnové kosačky a ako vybrať tú správnu?
  2. V Košiciach vznikla inkluzívna škola s finančnou podporou grantu
  3. Lekár U19: „Majstrovstvá Európy sú pre nás vyvrcholením"
  4. Tatra banka získala 2 prestížne ocenenia
  5. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME
  6. Djerba: odlišná príchuť dovolenky v Tunisku
  7. Nalaďte sa na svoje mladšie ja s rádiom Vlna
  8. BILLA vstupuje do sveta e-commerce
  1. Analytik Horňák: Niektorí výrobcovia budú musieť znížiť ceny 27 291
  2. Štyri veci, vďaka ktorým lepšie zvládnete infláciu 9 328
  3. Máte v hľadáčiku dovolenku v Turecku? Táto inšpirácia padne vhod 5 707
  4. Djerba: odlišná príchuť dovolenky v Tunisku 5 321
  5. 91 kreslených správ o Slovensku, Ukrajine a celom svete 4 816
  6. Toto sú výhody, ktoré majú prémioví predplatitelia na SME.sk 3 736
  7. Jedinečný rodinný All Inclusive hotel vás privíta aj toto leto! 3 434
  8. Vyhrajte letnú dovolenku s víkendovým vydaním denníka SME 2 512

Blogy SME

  1. Jozef Černek: Deň prvý, hotel
  2. Věra Tepličková: My pracujeme i v sobotě, soudružko
  3. Andrej Šverha: Pohodovo Okolo Balatonu
  4. Věra Tepličková: Já jsem duhová víla,
  5. Erik Kriššák: Aj žraloky sú tu od prvohôr - zbierka
  6. Jozef Černek: Turecko, letecky s dvomi deťmi, časť prvá - cesta tam
  7. Lucia Žárska: Medvedia nálada na trhu
  8. Anton Kaiser: Klaňanie troch kráľov v umeleckej tvorbe Františka Horniaka
  1. Soňa Bulbeck: Ako šklbú turistov inde... 8 921
  2. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku) 7 132
  3. Věra Tepličková: Mala by som byť po dnešku pokojnejšia, pani Kavecká? 6 748
  4. Teodor Pasternák: Posadili ma do "správneho" lietadla. To druhé havarovalo. 6 332
  5. Monika Vojčíkova: Nie je Pavlínka ako Pawlinka 5 888
  6. Post Bellum SK: Kocáb: Boli schopní aj tmu vydávať za dôkaz toho, že tam nie sú jadrové hlavice 5 830
  7. Věra Tepličková: Igi zasa ukazuje figy alebo O tom, ako sa Edo unáhlil 5 772
  8. Felipe Sánchez López: Opatrovatelia alebo novodobí slovenskí otrokári 5 767
  1. Lívia Hlavačková: Týždenne zjete jednu kreditku v podobe mikroplastov
  2. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku)
  3. Jiří Ščobák: Bude Ukrajina po vojne prosperovať? A my s ňou?
  4. Monika Nagyova: Nebyť matkou je úžasné
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 41. - Arktída - Roald Amundsen, Umberto Nobile a Expedícia Norge - 1926
  6. Jiří Ščobák: Skepsia okolo kryptomien: Ktoré kryptomeny naozaj nie sú pre začiatočníkov?
  7. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 40. - Arktída - Expedícia MacMillan s účasťou amerického letectva z roku 1925
  8. Jiří Ščobák: Mentální cvičení: Určení rizikových bodů a možných tras ruského postupu na Ukrajině
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Jozef Černek: Deň prvý, hotel
  2. Věra Tepličková: My pracujeme i v sobotě, soudružko
  3. Andrej Šverha: Pohodovo Okolo Balatonu
  4. Věra Tepličková: Já jsem duhová víla,
  5. Erik Kriššák: Aj žraloky sú tu od prvohôr - zbierka
  6. Jozef Černek: Turecko, letecky s dvomi deťmi, časť prvá - cesta tam
  7. Lucia Žárska: Medvedia nálada na trhu
  8. Anton Kaiser: Klaňanie troch kráľov v umeleckej tvorbe Františka Horniaka
  1. Soňa Bulbeck: Ako šklbú turistov inde... 8 921
  2. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku) 7 132
  3. Věra Tepličková: Mala by som byť po dnešku pokojnejšia, pani Kavecká? 6 748
  4. Teodor Pasternák: Posadili ma do "správneho" lietadla. To druhé havarovalo. 6 332
  5. Monika Vojčíkova: Nie je Pavlínka ako Pawlinka 5 888
  6. Post Bellum SK: Kocáb: Boli schopní aj tmu vydávať za dôkaz toho, že tam nie sú jadrové hlavice 5 830
  7. Věra Tepličková: Igi zasa ukazuje figy alebo O tom, ako sa Edo unáhlil 5 772
  8. Felipe Sánchez López: Opatrovatelia alebo novodobí slovenskí otrokári 5 767
  1. Lívia Hlavačková: Týždenne zjete jednu kreditku v podobe mikroplastov
  2. Jiří Ščobák: Ruské straty budú o 20 000 mŕtvych vyššie, než uvádza Ukrajina (analýza situácie na bojisku)
  3. Jiří Ščobák: Bude Ukrajina po vojne prosperovať? A my s ňou?
  4. Monika Nagyova: Nebyť matkou je úžasné
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 41. - Arktída - Roald Amundsen, Umberto Nobile a Expedícia Norge - 1926
  6. Jiří Ščobák: Skepsia okolo kryptomien: Ktoré kryptomeny naozaj nie sú pre začiatočníkov?
  7. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 40. - Arktída - Expedícia MacMillan s účasťou amerického letectva z roku 1925
  8. Jiří Ščobák: Mentální cvičení: Určení rizikových bodů a možných tras ruského postupu na Ukrajině

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu