MARGECANY. Centrum Margecian sa 14. a 15. októbra zmení takpovediac na veľký hodovací stôl.
V sobotu od rána budú v pätnástich stánkoch – kuchyniach skúsené gazdiné v priamom prenose chystať dobroty z dolného Spiša aj širokého okolia a ponúkať ich návštevníkom.
Na výber budú obľúbené „gruľovniki“, „hurki“, „trešenina“, „beľuše“, „pirohi“, „džatki“ starodávne polievky a mnohé ďalšie pochúťky, ktoré mávali naši prarodičia na bežnom jedálnom lístku.
Víťaza vyberú hodovníci
Popri tom sa budú na dvoch pódiách striedať rôzne vystúpenia, o ktoré sa postarajú detské folklórne súbory, zahraniční hostia.
Sobotný program vyvrcholí vyhlásením „Najfajňejšej kuchňi“ – víťaza spomedzi všetkých tímov vyberú hlasovaním návštevníci.
Dobroty aj z Balkánu a Škandinávie

Druhý deň Margecianskych fajnot sa ponesie v medzinárodnom duchu.
Svoje gastronomické špeciality totiž predstavia folklórne súbory z Rumunska, Srbska, Česka, Švédska, Poľska a Ukrajiny.
Chýbať nebudú ani ukážky a ochutnávka poľovníckej či dokonca pytliackej kuchyne.
Deň svojimi vystúpeniami spríjemnia ďalší účinkujúci, medzi ktorými bude aj skupina Lojzo.
Výlet do tunela
Ak s bruchom plným dobrôt a uchom nasýteným hudbou budete chcieť potešiť ešte ďalšie zmysly.
Môžete skúsiť jedno z mnohých sprievodných podujatí, ako napríklad komentovaná návšteva slovenskej technickej pamiatky – starého margecianskeho tunela, ulička remesiel, alebo na požičanom člne plavba po Ružínskej priehrade.

Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš