Korzár logo Korzár Spiš
Nedeľa, 22. júl, 2018 | Meniny má Magdaléna

Obed v škole musíte zrušiť deň vopred

Niektorým rodičom nevyhovujú podmienky odhlasovania svojich detí zo školských obedov. Strava sa dá zrušiť na viacerých školách iba deň

vopred.

PREŠOV. Spojená škola Tarasa Ševčenka s vyučovacím jazykom ukrajinským na Sládkovičovej ulici v Prešove má vlastnú jedáleň, no nevaria v nej. Obedy vozia z vývarovne na Volgogradskej ulici v Prešove. "Chcela som odhlásiť dcéru z obeda ráno o siedmej. No už sa to nedalo. Vraj som ju mala odhlásiť deň dopredu. No odkiaľ som mala vedieť, že moju dcéru napadne nejaký vírus a ochorie? To nemohol vedieť nikto," rozčúlila sa pani Anna Luterančíková, ktorej dcéra chodí na spomínanú základnú školu.

Podmienky sú určené ministerstvom

"Podľa vyhlášky ministerstva školstva sa dá prihlásiť a odhlásiť z obeda do 24 hodín. A my to máme dokonca o dve hodiny dlhšie, čo znamená, že z obeda sa môže niekto odhlásiť deň dopredu do desiatej hodiny," uviedla vedúca súkromnej jedálne na Volgogradskej ulici Monika Kundrátová. "Dokonca v každej našej výdajni máme vyvesený oznam, ako postupovať pri odhlásení stravy. Tlačíme ho na farebné papiere, aby bol viditeľný, hneď od začiatku školského roka."

Pracovníci z odboru masmediálnej politiky Ministerstva školstva SR nás informovali: "Odhlasovanie detí z obedov v školskej jedálni neupravuje nijaký všeobecný predpis. Spôsob a čas odhlasovania je plne v kompetencii vedúceho stravovacieho zariadenia."

Obed si môžete odniesť v obedári

Vývarovňa varí pre viacero škôl. "Musíme mať nejaké pravidlá. Ak si niekto obed nestihne odhlásiť, tak si poň môže prísť s obedárom. Ale musí to stihnúť do času, kedy sa obedy vydávajú," uviedla Kundrátová. Na Spojenej škole Tarasa Ševčenka sa obedy vydávajú od 11.30 hod. do 14.00 hod. "Táto pani povedala, že si môže prísť po obed až o štvrť na päť," povedala nám vedúca jedálne.

"Chodím do práce. Pracovný čas sa mi končí o štvrtej popoludní. V jedálni sú len do tretej. To mám po ten obed poslať chorú dcéru? Ja manžela nemám," zdôraznila A. Luterančíková.

Na Hotelovej akadémii (HA) v Prešove sa z obedu dá odhlásiť takisto 24 hodín dopredu. "My máme túto podmienku preto, lebo musím normovať stravu na daný deň a pri takom veľkom počte žiakov sa to vlastne ani ináč nedá," informovala nás vedúca jedálne HA Marcela Franková.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 146
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 347
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 16 458
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 15 383
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 725
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 401
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 007
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 509
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 837
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 675

Neprehliadnite tiež

Zamestnanca knižnice odsúdili za sexuálne zneužívanie klientov

Jeden súd ho poslal za mreže, druhý ho potrestal iba podmienečne.

Vozili Masaryka či Dubčeka. V Košiciach sa predviedli vozňové veterány

Lákal najmä seniorský parný rušeň Zelený Anton.

Mnohé z tatranských kúpeľov sú už minulosťou

Kúpeľný ráz už stratilo Štrbské Pleso, či Tatranská Lomnica.

Žije v nich pár ľudí. Aj najmenšie obce majú svoje krásy

Malebný kraj a nádherná príroda robí z týchto miest rozprávku.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Môj dom, môj hrad. Sternbergovci si to môžu povedať už 800 rokov

So súrodencami sa tu pretekali na trojkolkách, pre miestnych robili omše. Na súkromnom hrade Český Šternberk hradný pán stále býva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop