sa zapojilo sedem krajov z celého Slovenska. Medzinárodný punc poduajtiu dodala prítomnosť študentov z Lanškrouna.
KEŽMAROK. Študenti z odborných škôl sa venovali včera mlieku. Hneď ráno ich čakal test s tridsiatimi otázkami. Po ňom nasledovala analýza piatich druhov mliečnych výrobkov. "Mali určiť senzorické vlastnosti surového a kravského mlieka. Druhovo mali rozlíšiť aj kravské, kozie a ovčie mlieko," povedala členka organizačného výboru Jana Milová. Účastníci súťaže museli vedieť zatriediť mlieko podľa znakov a kvality mlieka. Potom si študenti prezreli aj dojáreň v Matejovciach.
Zapojilo sa 25 škôl
"Včera prebehli laboratórne skúšky. Určovala sa merná hmotnosť, kyslosť mlieka. Robil sa i test na dôkaz produktov zápalu vemena a degustácie," povedala Milová. Do súťaže sa zapojilo 25 študentov z pätnástich škôl. Dnes sa súťaž preorientuje na strojové dojenie.
Autor: mel
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš