do nej zapojilo 12 tretiakov z učebného odboru kuchár.
STROPKOV. Témy súťaže vyberajú podľa učebných a tematických plánov majsterky odborného výcviku. Tohto roku pripravovali mladí kuchári a kuchárky plnenú zemiakovú placku. "Hodnotíme výber mäsa, postup pri očistení zemiakov, dávkovanie oleja, pomer jednotlivých surovín. Veľmi sa dbá aj na bezpečnosť pri práci. Žiaci musia byť oblečení ako kuchári a musia dodržiavať bezpečnostné predpisy, aby nedošlo napríklad k popáleniu. Dôraz sa kladie aj na hygienu pri práci. Ďalej hodnotíme pridávanie rôznych prísad, dochucovanie, ale aj estetický dojem z jedla a v neposlednom rade chuť," vysvetlila zástupkyňa riaditeľa SOŠ Hlavná 6 Eva Vandová.
Po ochutnávke 12 plnených zemiakových placiek sa porota zhodla v tom, že najlepšiu pripravil Štefan Otrošina, hneď za ním sa umiestnil Imrich Čurný, tretiu najlepšiu plnenú placku pripravila Slavomíra Pavlíková. Prví traja boli odmenení sadou koreničiek, ostatným účastníkom budú súťaž zručnosti pripomínať keramické hrnčeky.
Autor: ada
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš