Korzár logo Korzár Spiš

O kvalite gulášu rozhodujú prísady

Guláš nie je žiadna sranda. Na včerajšej súťaži Špica guláš 2008 súťažilo 34 družstiev. Prišlo i mnoho gurmánov a fanúšikov dobrého jedla.

TATRANSKÉ ZRUBY. Súťažiaci z rôznych kútov Slovenska od Námestova cez Prešov po Košice sa stretli už na 9. ročníku gulášových pretekov.

„Povinnosťou každého družstva je pripraviť päť porcií, aby sa porota mohla rozhodnúť," hovorí organizátor František Turek. Na rozhodovanie používa rôzne kritériá, ako hustota, vzhľad. „Najdôležitejším je ale chuť. Porotcovia sú natoľko skúsení, že to vedia dobre posúdiť," doplnil Turek. O víťazoch rozhoduje súčet v stobodovej stupnici podľa medzinárodných štandardov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Kvôli gulášu do Tatier meral cestu so svojou družinou i Prešovčan Pavol Imrich. „Náš recept je tajný, tak ako každého navôkol, ale základ môžem prezradiť," povedal Imrich. V jeho prípade je to bravčové koleno usmažené na cibuľke. „A potom sú to rôzne prísady, ich jadro tvoria v našom prípade tie, ktoré nie sú dostupné na trhu," vysvetlil Imrich. Aj v tomto prípade povedal viac ako musel a čitateľom posiela radu. „Treba chodiť do lesa, obzerať sa, a zodvihnúť to, čo tam leží."

Pavol Imrich zásadne nevarí doma. „Ak sa chce najesť aj rodina, musí so mnou chodiť po takýchto súťažiach alebo partiových stretávkach, čo je tak päť- až šesťkrát za rok," doplnil Imrich. Ten okrem varenia guláš aj rád konzumuje. „Veľa ho nejem, len tak dva-tri litre za týždeň," prezradil sympatický Prešovčan.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: toti

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  2. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  3. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  4. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  5. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  6. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  7. Na Marka oharka do jarka
  8. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 31 184
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 644
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 416
  4. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 405
  5. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 6 431
  6. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí 4 984
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 373
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 148
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu