Korzár logo Korzár Spiš
Štvrtok, 29. júl, 2021 | Meniny má MartaKrížovkyKrížovky

Školáci i škôlkari si za stravu priplatia

Nový školský rok priniesol so sebou aj vyššie poplatky v školských jedálňach krompašských škôl. Stravníci v základných školách si oproti vlaňajšiemu

školskému roku priplatia za obedy dve koruny. Rovnako to platí pre žiakov prvého, ako aj druhého stupňa.

KROMPACHY. Krompašskí poslanci v týchto dňoch schválili všeobecne záväzné nariadenie o príspevkoch na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach. Jeho súčasťou sú aj príspevky v školských jedálňach. Pôvodne žiaci základných škôl za obedy platili 23 korún, dnes je to už 25 korún. Rovnako sa zvýšenie stravného týka aj materských škôl v pôsobnosti mesta. Ako poslancov informoval vedúci oddelenia školstva, kultúry a športu Ján Znanec, stravné tu zvýšili z 25 na 30 korún (desiata 7 korún, obed 17 korún, olovrant 6 korún).

Skryť Vypnúť reklamu

Odpustenie príspevku

To sú jediné zmeny týkajúce sa poplatkov. Poplatky v ostatných školách a školských zariadeniach ostali oproti vlaňajšku nezmenené. Poslanci sa zaoberali aj znížením alebo odpustením príspevku. O tom môže rozhodnúť zriaďovateľ školy či školského zaradenia. Napríklad v materskej škole sa to týka najmä detí, ktorých rodičia sú poberateľmi dávok v hmotnej núdzi a príspevkov k nim, detí, ktoré sú umiestnené v škôlke na základe rozhodnutia súdu, či detí s prerušenou dochádzkou po dobu viac ako tridsiatich po sebe nasledujúcich dní. Žiadosti bude zriaďovateľ individuálne posudzovať. Aktuálny príspevok v materskej škole je 200 korún, v školskom klube detí 100 korún, v základnej umeleckej škole 120 korún pri základnom a 180 korún pri skupinovom štúdiu (dva nástroje). V centre voľného času zaplatia žiaci ZŠ za jeden krúžok 20 korún, so vzdelávacím poukazom je to bez poplatku, študenti 30 korún, dospelí 100 korún.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  3. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  9. VÚB banka ešte viac posilní leasingové služby
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny
  1. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  2. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  3. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  4. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  5. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  6. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  7. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  8. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  9. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  10. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 605
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 130
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 381
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 345
  5. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 148
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 995
  7. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 2 876
  8. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 638
  9. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 2 363
  10. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 277
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Rozhovory ZKH: Rastislav Remeta.

Spory medzi silovými zložkami trvajú už týždne.


a 1 ďalší 2 h
Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková oslavuje zisk zlatej medaily.

Chýbalo mu už len olympijské zlato.


Boris Vanya 5 h

Matovič sa dal zaočkovať až na poslednú chvíľu. Ľudsky je jeho správanie úplne pochopiteľné.


Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop