uskutočnilo podujatie Prešovský gastrofest s podtitulom Šariske obžirki.
PREŠOV. Jednou z atrakcií kulinárskeho podujatia bol dvestometrový pravý prešovský kabanos. Táto lahôdka obsahovala zaujímavé ingrediencie. Okrem bravčového mäsa a korenín sa v nej nachádzali aj dva zlaté prstene. Klobásku kuchárky narezali a rozdali ľuďom.
Na Prešovskom gastrofeste sa podávali rôzne dobroty, nielen zo šarišského regiónu. V ponuke bola mačanka, baraní guľáš, plnené bravčové karbonátky, pirohy, šašlik, jelení guľáš, údené i pečené koleno, halászlé, rebierka... Kulinárske podujatie pokrstil Peter Justin Topoľský, známy moderátor, spevák a gurmán. Prišla i Sisa Sklovská či Ibrahim Maiga. Celé podujatie lemovali vystúpenia rôznych súborov. Po uliciach promenádovali mažoretky a prešovskými uličkami zneli folklór, džez, pop, rock, latino i country
Prvý gastronomický festival je ojedinelým projektom v Prešove. "Vo svete to nie je nič výnimočné. Gastronómia je míľovými krokmi vpredu. Je to nadstavba, ktorá tu chýbala," uviedol jeden z organizátorov Jozef Chomanič, pričom dodal, že snahou bolo nájsť tunajšie špecifiká. "V tejto aktivite mienime pokračovať aj na budúci rok," doplnil ďalší organizátor Ján Balenčin.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš