plus ľad. Tieto suroviny použili v Levoči na to, aby namiešali nápoj mojito. Práve kvôli použitiu množstva surovín sa Levočania dostali do Slovenskej knihy rekordov.
Ako pre Korzár uviedol organizátor akcie a majiteľ levočskej kaviarne Milan Kašper, podarilo sa im pripraviť až 100 litrov spomínaného nápoja, čo je 500 dávok. "V prípade rekordu ide o najdrahší nápoj na Slovensku, ktorý sa zatiaľ v našich zemepisných šírkach pripravil. Samozrejme, zaujímavé je aj z pohľadu rekordov množstvo surovín," uviedol M. Kašper. Nápoj mal hodnotu asi 40-tisíc korún. Samotná nádoba stála 5-tisíc korún.
"Mojito je alkoholický nápoj, ako drink sa však má vychutnávať. Lákavá je hlavne špecifická chuť, ktorú spôsobuje mäta a limetky," dodal M. Kašper.
(kar)
Autor: Zdenka Kramplová
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš