postihlo piatich. "Oddelenie klinickej mikrobiológie potvrdilo prítomnosť salmonely enteritidis u ľudí, ktorí konzumovali opekané mäso," uviedol riaditeľ vranovského regionálneho úradu verejného zdravotníctva Štefan Kuruc.
Dodal, že podobný prípad rodinnej epidémie zaznamenali vo Vranove aj v priebehu uplynulého týždňa. Dôvodom nákazy bolo neprepečené mäso, ktoré mali konzumenti v marináde. "Napriek tomu, že mäso počas nákupu je v požadovaných skladovacích priestoroch, po jeho uložení do marinády vzniká pri súčasných vysokých teplotách vzduchu možnosť premnoženia baktérii, ktoré opekanie nezničí v jadre," doplnil Kuruc. U postihnutých salmonelózou sa objavili hnačky, nevoľnosť, kŕče, teploty, zvracanie a pod. V súčasnosti sú v domácom ošetrení.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš