žabie stehienka či hady. Niektorí však nevezmú do úst pokrm, ktorý nepoznajú a pri pohľade na spomínané morské príšery sa im zdvihne žalúdok...
„Raz sa mi stalo, že som jedla exotiku, ale nevedela som o tom. Až keď som všetko dojedla, povedali mi, že to bola chobotnica. Myslela som si, že sú to huby. To bolo raz a dosť."
Darina Babušáková, živnostníčka, 40 rokov, Prešov
* * *
Nie, nič také som nejedla. Chodíme síce na dovolenky, ale jeme to, čo poznáme. Neskúšam iné jedlá, mňa to neláka. Ani doma také jedlá nevarím. Manžel na to ani len nepozrie.
Jana Zahradníková, čašníčka, 38 rokov, Jablonov
* * *
„Mojím prvým a zároveň posledným exotickým jedlom bol slávnostný promočný obed. Pripravil mi ho šéfkuchár istého hotela, ktorý sa práve vrátil z pracovného pobytu v japonskej Osake. Hosťom jedlo chutilo, no ja som ponaháňala iba hranolky po tanieri. Osobne preferujem tradičnú európsku kuchyňu."
Božena Tomášová, riaditeľka múzea, 45 rokov, Prešov
* * *
„Jedol som arabské jedlo kuskus. Bolo to veľmi chutné. Inak sa vyhýbam exotickým jedlám, vôbec ma neláka vyskúšať ich. Mal som veľa možností, ale nevyskúšal som ich."
Martin Anderko, predajca, 35 rokov, Prešov
* * *
"Zatiaľ som nič také nejedla, okrem kebabu. Ani doma nič exotické nevaríme. Ale láka ma to. Asi si kúpim krevety alebo chobotnicu a doma si to pripravím, navnadili ste ma."
Ivana Uličná, 20 rokov, zamestnaná v priemysle, Prešov
* * *
„Jedla som anglický kebab, ale inak nič také exotické. Ja mám veľmi rada cestoviny. Mám špeciálny žalúdok a chutí mi len jedlo od mojej mamy. Mňa to neláka."
Daniela Adamečková, 21 rokov, zamestnaná v priemysle, Prešov
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš