Korzár logo Korzár Spiš

Anketa - Aké najexotickejšie jedlo ste jedli?

Prešov - Sú ľudia, ktorí si potrpia na dobré jedlo. Gurmáni radi skúšajú mnohé rôzne exotické pokrmy - morské potvorky, chobotnice, kraby, krevety,

žabie stehienka či hady. Niektorí však nevezmú do úst pokrm, ktorý nepoznajú a pri pohľade na spomínané morské príšery sa im zdvihne žalúdok...

„Raz sa mi stalo, že som jedla exotiku, ale nevedela som o tom. Až keď som všetko dojedla, povedali mi, že to bola chobotnica. Myslela som si, že sú to huby. To bolo raz a dosť."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Darina Babušáková, živnostníčka, 40 rokov, Prešov

* * *

Nie, nič také som nejedla. Chodíme síce na dovolenky, ale jeme to, čo poznáme. Neskúšam iné jedlá, mňa to neláka. Ani doma také jedlá nevarím. Manžel na to ani len nepozrie.

SkryťVypnúť reklamu

Jana Zahradníková, čašníčka, 38 rokov, Jablonov

* * *

„Mojím prvým a zároveň posledným exotickým jedlom bol slávnostný promočný obed. Pripravil mi ho šéfkuchár istého hotela, ktorý sa práve vrátil z pracovného pobytu v japonskej Osake. Hosťom jedlo chutilo, no ja som ponaháňala iba hranolky po tanieri. Osobne preferujem tradičnú európsku kuchyňu."

Božena Tomášová, riaditeľka múzea, 45 rokov, Prešov

* * *

„Jedol som arabské jedlo kuskus. Bolo to veľmi chutné. Inak sa vyhýbam exotickým jedlám, vôbec ma neláka vyskúšať ich. Mal som veľa možností, ale nevyskúšal som ich."

Martin Anderko, predajca, 35 rokov, Prešov

* * *

"Zatiaľ som nič také nejedla, okrem kebabu. Ani doma nič exotické nevaríme. Ale láka ma to. Asi si kúpim krevety alebo chobotnicu a doma si to pripravím, navnadili ste ma."

SkryťVypnúť reklamu

Ivana Uličná, 20 rokov, zamestnaná v priemysle, Prešov

* * *

„Jedla som anglický kebab, ale inak nič také exotické. Ja mám veľmi rada cestoviny. Mám špeciálny žalúdok a chutí mi len jedlo od mojej mamy. Mňa to neláka."

Daniela Adamečková, 21 rokov, zamestnaná v priemysle, Prešov

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 250
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 315
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 124
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 190
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 825
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 303
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 547
  8. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 356
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu