Korzár logo Korzár Spiš

Zmrzlina ide v týchto dňoch na dračku

Prešov - Horúce dni, keď sa ortuť teplomera šplhá poriadne vysoko, nás nútia hľadať osvieženie, kde sa len dá. Kto môže, uteká k vode. Ten, kto si

takýto prepych počas pracovného týždňa dovoliť nemôže, kúpi si aspoň zmrzlinu. Príjemne osvieži a aspoň na malú chvíľu ochladí rozhorúčené telo. Aj preto ide v týchto horúčavách naozaj na dračku.

Prešovčanka Margita Štroncerová berie predávanie „zmrzky" ako fajn brigádu. „Predávala som tu aj minulý rok. Takáto práca sa mi páči," pochvaľuje si. Teší ju, že má stálych zákazníkov, ktorí stavili na kvalitu. „Ľudia kladú dôraz na veľké dávky zmrzliny. U nás ich dostanú." A ktorý druh zmrzliny chutí maškrtným ľuďom najviac? „Letí čokoládová, citrónová a jogurtová." Na otázku, koľko porcií studenej pochúťky denne predá, len krúti hlavou. „Neviem, zatiaľ som to nepočítala," zasmiala sa. Podľa nej si ľudia väčšinou kupujú dva až tri kopčeky. „Menším deťom kupujú rodičia len jeden," dodala.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Zmrzlinou v týchto horúcich dňoch nepohrdne ani Prešovčanka Oľga Balážová (na snímke). Zastihli sme ju, keď sa vracala z rehabilitácie. V kormútku mala jeden kopček vanilkovej zmrzliny. Tá je jej obľúbená. „Zmrzlinu majú radi aj moji synovia Miro a Igor. Dávajú prednosť ovocným, ale chutí im aj punčová. Obaja sú dobrí jedáci, tri kopčeky zvládajú v pohode," zasmiala sa mama.

Zmrzlinárkou na Hlavnej je už niekoľko rokov aj Prešovčanka Ivana. Aj podľa nej ľuďom v lete najviac chutí čokoládová a jogurtová zmrzlina. S ľuďmi má Ivana rôzne skúsenosti. „Niektorí sú aj poriadne drzí. Majú poznámky, lebo sa im zdá, že im dávam malú porciu," krúti nechápavo hlavou. Na zmrzlinu veľa peňazí neminie Prešovčan Juraj. „Kupujem si väčšinou dva kopčeky. Mám rád citrónovú a punčovú."

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 91 540
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 794
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 479
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 804
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 562
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 250
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 608
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu