Korzár logo Korzár Spiš
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Začmudené kotlíky ponúkali more guľášových chutí

Vysoké Tatry - Dvadsaťpäť súťažných družstiev gurmánov, kuchárov a labužníkov prišlo včera pod Vysoké Tatry variť guľáš. Už šiesty ročník populárnej

akcie Špica guľáš pod taktovkou Tatranského klubu cukrárov a kuchárov patrí k tradičným akciám záveru letnej turistickej sezóny v Tatrách.

"Chceme ukázať, že aj nové trendy v gastronómii tu majú svoje miesto. Prekvapujúce je, že stále väčšiu obsadenosť má kategória gurmánov, teda neprofesionálnych kuchárov. Teší nás, že aj študenti, budúci kuchári, chodia na súťaž a zbierajú nové skúsenosti," povedal organizátor podujatia František Turek. Jeho tím kolegov z jedného tatranského hotela nachystal pre labužníkov špeciálny guľáš z jahňaciny, hovädziny a bravčoviny, ako závarku použili torteliny a plnené pirohy. "Výber surovín je voľný, to dáva väčšie možnosti kuchárom, ponúkajú nové trendy a originálne chute," dodal F. Turek.

Skryť Vypnúť reklamu

Medzi súťažiacimi nechýbali ani ženy. "Je pravdou, že pri kotlíkoch sa možno lepšie darí mužom, ale sú aj výnimky. Chlapi majú asi lepšiu chuťovú fantáziu, pretože sa nemusia starať o iné záležitosti, majú čistejšiu hlavu," smejú sa súťažiaci chlapi. "Varím guľáš často a táto súťaž je možnosťou odpozorovať nové možnosti. Už som párkrát aj chytil nejakú cenu," povedal Tatranec Štefan Mašlonka, ktorý sa nechal zlákať do kategórie gurmánov. Spolu súťažiaci navarili asi 700 porcií lákavého guľáša.

Vôňa dymu a lahodného guľášu zlákala aj náhodných okoloidúcich. Tí si všímali najmä "okrasu" súťaže, herca Jozefa Dóczyho. "Už trikrát ma organizátori volali, až teraz som mohol prísť. Je tu príjemne, som milovník guľášov a dobrého jedla, teraz ponúknem guľáš, ktorý sa podobá viac na maďarské lečo," povedal labužník Dóczy. Ako dodal, neprišiel vyhrať, len vstrebať nové podnety.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 21 312
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 15 556
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 705
  4. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 7 585
  5. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 517
  6. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 185
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 318
  8. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 298
  9. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 165
  10. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 017
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop