Korzár logo Korzár Spiš
Štvrtok, 29. júl, 2021 | Meniny má MartaKrížovkyKrížovky

Tvorivosť kuchárov nemala hraníc

Vysoké Tatry - Gejzírom originálnych nápadov a pestrou paletou chutí sa dá nazvať Jarná gastronomická výstava, ktorá sa včera skončila v Grandohoteli

v Starom Smokovci. O lákavé studené misy a zaujímavé kompozície sladkostí sa postaralo 31 vystavovateľov z celého Slovenska. Takmer polovicu z nich tvorili domáci kuchári, cukrári a študenti.

"Je to už 15. ročník populárnej akcie, ktorá má za cieľ výmenu skúseností a zvyšovanie kvality našej gastronómie. Teší nás, že je tu veľa renomovaných kuchárov z hotelov i penziónov, ale svoju šikovnosť a nápaditosť predstavil aj kuchársky 'dorast'," uviedol František Turek z Tatranského klubu cukrárov a kuchárov. Ako dodal, každý ročník výstavy ukazuje výsledky vzájomnej inšpirácie. "Je potešiteľné, že najmä mladí sa rýchlo učia. Za ostatné roky tu už nevidieť žiadne takpovediac nepodarky so zlou kombináciou surovín či nevydarenou kompozíciou. Majstri odborného výcviku z odborných škôl teda svoje skúsenosti odovzdávajú študentom," dodal F. Turek.

Skryť Vypnúť reklamu

Súčasťou jarnej gastronomickej výstavy bola aj prezentácia zručností. Majstri kulinárskeho remesla predvádzali pred zrakmi divákov zážitkovú gastronómiu. "Je príjemné vidieť, ako im to dobre ide. Ešte potešiteľnejší je fakt, že za ostatné roky už podobné dobroty a estetické misy nie sú len objektmi na výstave, ale človek sa s nimi reálne stretne v kuchyni hotelov, či penziónov," povedala návštevníčka výstavy, ktorá sa prišla medzi odborníkov inšpirovať.

Podľa slov šéfa tatranského klubu kuchárov a cukrárov sa o kvalitu domácej gastronómie netreba báť. "Naši kuchári vlani vyhrali bronz na kuchárskej olympiáde a novinky vedia rýchlo uplatniť v praxi," dodal František Turek.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  3. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  9. VÚB banka ešte viac posilní leasingové služby
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny
  1. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  2. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  3. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  4. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  5. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  6. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  7. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  8. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  9. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  10. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 615
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 130
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 381
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 348
  5. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 149
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 005
  7. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 2 886
  8. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 630
  9. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 2 353
  10. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 286
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Rozhovory ZKH: Rastislav Remeta.

Spory medzi silovými zložkami trvajú už týždne.


a 1 ďalší 3 h
Zuzana Kepplová, komentátorka denníka SME.

Žiadne "naučiť sa žiť s covidom" neexistuje a oni to dobre vedia.


2 h
Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková oslavuje zisk zlatej medaily.

Chýbalo mu už len olympijské zlato.


Boris Vanya 5 h

Matovič sa dal zaočkovať až na poslednú chvíľu. Ľudsky je jeho správanie úplne pochopiteľné.


Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop