Dnes varí Erik Koneval z indickej reštaurácie a čajovne Sarasvati v Spišskej Novej Vsi
Šošovicový dál
Potrebujeme: šošovicu, olej, indickú rascu džival, korenie data kari a paradajky
Postup: Šošovicu deň vopred namočíme a varíme v osolenej vode do mäkka. Na oleji pražíme indickú rascu, pridáme posekané paradajky a data kari. Túto zmes pridáme do variacej sa šošovice. Výsledkom je indická šošovicová polievka s názvom dál.
Sabdži
Potrebujeme: zemiaky, brokolicu, olej, cibuľu, korenie garam masala, korenie piskavicu inak nazývané aj grécko seno
Postup: Zemiaky nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode spolu s brokolicou. Zemiaky musia, čo sa týka množstva, prevažovať. Na panvici spražíme nakrájanú cibuľu plus korenie garam masala a piskavicu. Uvarené zemiaky s brokolicou precedíme a zmiešame s korenenou zmesou z panvice.
Tip: K tomuto obedu sa hodí aj čapát indická placka. Zhotovíme ju z celozrnej múky, oleja a soli. Vymiesime cesto, vytvoríme placky o hrúbke 2 milimetre. Pečieme na suchej panvici a potrieme maslom.
Autor: kar
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš