Gazdov tanier
Suroviny: 100 g bravčového karé bez kosti, alebo bravčového stehna, 100 g domácej údenej klobásy, 200 g kyslej kapusty, 50 g šunky, 50 g cibuľky, jedna zemiaková placka, soľ, korenie, 1 strúčika cesnaku, vegeta.
Postup: Na tuku speníme cibuľku, pridáme šunku, premytú nakrájanú kyslú kapustu a spolu orestujeme. Dochutíme soľou, korením, cesnakom a vegetou. Mäso naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom tuku. Keď je mäso mäkké, pridáme klobásu a opečieme zo všetkých strán.
Podávanie: Na dno taniera rozprestrieme zemiakovú placku, na ktorú rozotrieme vopred pripravenú kapustu a nakoniec dáme mäso s klobásou. Podávame z baraními rohmi a malým zeleninovým obložením. Dobrú chuť!
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš