Furmanské halušky
Suroviny na 4 porcie
780 gramov zemiakov
220 g hrubej múky
100 g hladkej múky
40 g bravčovej masti ä
12 g soli
200 g kyslej smotany
16 g slaniny
1 vajce
50 g tvrdého strúhaného syra
Postup: Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Zmiešame s hladkou a hrubou múkou. Pridáme vajce a soľ. Vymiešame hladké cesto.
Pripravené cesto cez sito na halušky pretlačíme do vriacej osolenej vody. Zľahka premiešame, varíme asi osem až desať minút. Uvarené halušky cedidlom vyberieme z vody a necháme poriadne odkvapkať.
Slaninu opražíme na bravčovej masti. Kúsky slaniny vyberieme a masťou omastíme pripravené halušky.
Naporciujeme na taniere. Každú porciu posypeme strúhaným syrom, slaninou a pridáme kyslú smotanu.
Autor: kar
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš