František Puchajda z reštaurácie Harmony v Poprade - Veľkej
Špecialita šéfkuchára
Suroviny: kuracie prsia, hovädzia sviečková, bravčové karé vykostené, soľ, korenie, zmes Barbecue, olej, 33 % smotana, syr Bambino, brusnice, čerstvé šampiňóny, pór.
Postup: Mäso jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme zmesou Barbecue. Prudko opečieme na panvici z oboch strán a na slabšom ohni doopekáme.
Omáčky:
Syrová 2,5 dl 33 % smotany a 150 gramov syra Bambino varíme, kým sa syr nerozpustí.
Brusnicová do základnej syrovej omáčky pridáme jednu veľkú lyžicu brusníc.
Šampiňónová orestované čerstvé šampiňóny s pórom zalejeme syrovou omáčkou.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým obložením. Dobrú chuť!
Chuťovka k pivku a vínku
Girice - jadranská špecialita: Malé rybky Girice - osolíme, obalíme v hrubej múke a prudko opražíme na oleji. Podávame s chlebom, plátkami citrónu a prísadami podľa chuti (kečup, horčica, dressing...)
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš