Dnes varí Emil Majko z reštaurácie Art Café v Spišskej Novej Vsi
Kuracie pníky na špenátovej omáčke
Suroviny: (1 porcia)
120 g kuracie rezne chladené, 20 g (1 plátok) údenej krkovičky, 20 g malej karotky, soľ, čierne korenie, podravka. Trojobal: hladká, múka, vajcia, strúhanka
Špenátová omáčka: 100 g špenátu, 20 g šľahačkovej smotany, 1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie.
Postup: Kurací rezeň jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a pridáme podravku. Na rezeň položíme plátok údenej krkovičky, na okraji malú obvarenú (sterilizovanú) karotku a rezeň zrolujeme do rolky. Rolku obalíme v trojobale a pomaly vyprážame. Mrazený špenát uvaríme so smotanou, prepasírovaným cesnakom a dochutíme soľou a čiernym korením. Uvarený špenát neservírujeme na tanier tak, aby pokryl polovicu taniera. Vyprážaný kurací pník prekrojíme na tri časti a uložíme ich do špenátovej omáčky tak, že vytvárajú efektné pníky aj s letokruhmi na zelenej lúke (špenáte).
Náš tip: Toto jedlo je možné podávať s americkými zemiakmi, varenými zemiakmi na masle alebo zemiakovou kašou. Vhodná je však akákoľvek príloha. K jedlu doporučujeme ľahké biele víno Chardonay, Pinot Grigio alebo Vlašský Rizling.
Prajeme dobrú chuť!
(šim)
Autor: Zabudnuté výročie
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš