je nič výnimočné, tomuto "koníčku" podľahla väčšina mužskej populácie. Náš Jozef je však jedák nad jedákmi. Prednedávnom sa mu totiž podarilo s obrovským náskokom vyhrať súťaž Majster piroh, ktorá sa pravidelne raz do roka koná pod Spišským hradom.
Súťažiaci museli v čo najkratšom čase zjesť dvadsať kusov pirohov, ktoré boli plnené zemiakovo-bryndzovou plnkou. V semifinále na víťazov jednotlivých kôl čakala tá istá porcia. Náš športový redaktor očividne viedol nad svojimi súpermi. Kým ostatní iba začínali, Jozef bodoval prázdnym tanierom. Jeho rivalom išli oči z jamôk vyliezť, keď mu nazreli do taniera. Náš kolega má na víťazstvo svojský recept aj keď je otázne, či je to prospešné zdraviu. "Pirohy som hltal celé," priznal sa nám.
Ako ďalej vyplýva z jeho rozprávania, z Jozefa by ako z manžela mala radosť nejedna slovenská žena. Ten totiž veľa pri tanieri nenašpekuluje a zje všetko, čo je doma uvarené. "Varia sa u nás typicky slovenské jedlá ako pirohy, halušky či iné múčne jedlá. Keďže pochádzam z dediny, každý rok u nás nesmú chýbať zabíjačkové špeciality. Nepohrdnem ani zákuskami. Som naučený v jedle nepreberať a zjesť všetko," povedal na margo svojho jedálneho lístka.
Aj v redakcii poznáme Jozefa ako veľkého milovníka jedla, ničím neobvyklým je pre neho dať si ku obedu štyri veterníky. O tom, akú dôležitú úlohu v jeho živote zohráva jedlo, hovorí za všetko táto veta: "Keď s manželkou ideme na veľké nákupy, musím sa predtým poriadne najesť, inak som v obchodoch veľmi nervózny."
Dve súťažné porcie pirohov Jozefov žalúdok, ako on sám hovorí, iba oklamali. Pod Spišský hrad si odskočil z futbalových zápasov, kde mapoval dianie v športe. Po súťaži si to opäť namieril na ihriská a ako povedal, do večera mu poriadne vytrávilo a doma si dal ešte výdatnú večeru.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš