Júlia Bafiová z reštaurácie Dom kultúry vo Svite
Karfiol po orientálsky
Suroviny: karfiol, soľ, olej, cibuľa, paradajky, hladká múka, čierne a nové korenie celé, cesnak, huby v octe (bez nálevu), červené víno, maslo.
Postup: Opláchnutý karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme domäkka. V rozohriatom oleji opražíme očistenú cibuľu nakrájanú na jemné plátky, pridáme k nej opláchnuté paradajky nakrájané na plátky a vydusíme ich na tuk. Vydusenú zmes poprášime preosiatou múkou, mierne opražíme, zalejeme vývarom, rozmiešame, privedieme do varu, pridáme čerstvo zomleté čierne a nové korenie, cesnak najemno rozotretý so soľou, nakrájané huby a mierne dusíme najmenej pol hodiny. Nakoniec dochutíme červeným vínom, podľa potreby dosolíme a zjemníme maslom. Karfiol polejeme omáčkou a podávame so zemiakmi pripravenými na rôzne spôsoby. Dobrú chuť!
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš