šéfkuchár hotela Preveza ** v Spišskej Novej Vsi Jozef Bočkay
Pečená kačica pre dve osoby á la Preveza
Suroviny kačica: kačica, med, soľ, čierne korenie, zázvor, olej
Suroviny na plnku: žemle, mlieko, vajcia, kačacia pečeň, cibuľa, slanina, oregano, soľ, čierne korenie, kápia, vegeta
Príloha: červená kapusta, kysnuté knedle, zemiakové lokše, ovocný špíz, hrozno, paradajka, uhorka, paprika
Postup: Dobre očistenú a umytú kačicu nakoreníme, naplníme plnkou a kačicu zašijeme. Kačicu pečieme najprv na spodnej strane a po dvoch hodinách otočíme. Pri pečení kačicu polievame výpekom. Dĺžka pečenia je cca 3 hodiny. Pred dokončením potrieme medom a necháme opiecť do zlatista.
Pečenú kačicu podávame na drevenom podnose obloženú ovocím a zeleninou, pečenými vnútornosťami, ako aj s červenou kapustou, knedľami a zemiakovým lokšami.
Dobrá rada: K tejto špecialite odporúčame podávať suché červené víno, napríklad Cabernet Sauvignon alebo Svätovavrinecké červené
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš