Plnená kuracia rolka so šampiňónmi a vínovou omáčkou
Suroviny: kuracie prsia, varené vajce, paradajka, paprika, plátky šunky, strúhaný syr, múka, olej, vývar, čierne mleté korenie, biele víno, citrón, šampiňóny, vegeta, soľ, sójová omáčka
Postup: Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Na mäso položíme plátky šunky, vajíčko, syr, paradajku, papriku. Všetko to zrolujeme a konce spevníme špáradlom. Obalíme v múke a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Zalejeme vínom, pridáme šampiňóny, vegetu, sójovú omáčku, vytlačíme zvyšok citróna a nakoniec podlejeme vývarom. Dusíme 10 minút. Počas dusenia mäso otáčame. Ako prílohu podávame ryžu a hranolky.
Dobrú chuť!
(šim)
Autor: Plus:
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš