Ladislav Madeja z Koliby u zbojníkov vo Veľkej Lomnici
Bačovský rezeň
Suroviny: vykostené karé, slanina, cibuľa, údený syr, šampiňóny, pochúťková smotana, kápia, zemiaky, šunka, vegeta, cesnak, červená paprika.
Postup: Karé vyklepeme a pripravíme si zmes na plnenie. Opražíme na kocky pokrájanú slaninku, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, šampiňóny a kápiu. Touto zmesou naplníme mäso, preložíme na polovicu a z oboch strán pomaly opečieme. Jednu stranu potrieme pochúťkovou smotanou, navrch dáme plátky údeného syra a chvíľku zapečieme. Ako prílohu podávame zemiaky v šupke s cesnakovou omáčkou. Zemiaky upečieme v alobale v rúre. Na omáčku použijeme pochúťkovú smotanu, na kocky nakrájanú šunku, dochutíme pretlačeným cesnakom, vegetou a červenou paprikou. Pridáme zeleninové obloženie a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Dobrá rada: Mäso vyprážame vo väčšom množstve oleja, aby bolo asi do troch štvrtín ponorené.
(mb)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš