Korzár logo Korzár Spiš
Sobota, 16. január, 2021 | Meniny má KristínaKrížovkyKrížovky

Dnes pečie šéfcukrár Ján Želinský z cukrárne Sonatína v Spišskej Novej Vsi

Jablkový pajSuroviny na 16 kúskov - Na prípravu cesta potrebujeme 3 vajcia, 100 gramov kryštálového cukru a 120 gramov polohrubej múky. Postup:

Jablkový paj

Suroviny na 16 kúskov - Na prípravu cesta potrebujeme 3 vajcia, 100 gramov kryštálového cukru a 120 gramov polohrubej múky.

Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom, do hmoty potom zľahka primiešame múku. Pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Na prípravu plnky potrebujeme 1 a pol kilogramov očistených jabĺk, 200 gramov kryštálového cukru, 1 balíček hrozienok, jedna a pol lyžice škorice, jeden balíček vanilkového cukru a piškóty na zahustenie podľa potreby.

Skryť Vypnúť reklamu

Postup: Očistené a nastrúhané jablká podusíme v rúre na suchom nevymastenom plechu. Potom do jabĺk pridáme cukor, škoricu, hrozienka, vanilkový cukor. Podľa potreby zahustíme postrúhanými piškótami. Vychladnutú jablkovú plnku rozotrieme na vychladnuté upečené cesto.

Ozdobíme vyšľahanou smotanou, kúskami ovocia, a to jahodami, kiwi, broskyňou a postrúhanou čokoládou. Narežeme na šestnásť kúskov.

Dobrá rada: Na ozdobu použijeme ovocie podľa sezóny.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 525
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 593
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 932
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 821
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 704
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 755
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 533
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 415
  9. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 285
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 999
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop