Jablkový paj
Suroviny na 16 kúskov - Na prípravu cesta potrebujeme 3 vajcia, 100 gramov kryštálového cukru a 120 gramov polohrubej múky.
Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom, do hmoty potom zľahka primiešame múku. Pripravenú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Na prípravu plnky potrebujeme 1 a pol kilogramov očistených jabĺk, 200 gramov kryštálového cukru, 1 balíček hrozienok, jedna a pol lyžice škorice, jeden balíček vanilkového cukru a piškóty na zahustenie podľa potreby.
Postup: Očistené a nastrúhané jablká podusíme v rúre na suchom nevymastenom plechu. Potom do jabĺk pridáme cukor, škoricu, hrozienka, vanilkový cukor. Podľa potreby zahustíme postrúhanými piškótami. Vychladnutú jablkovú plnku rozotrieme na vychladnuté upečené cesto.
Ozdobíme vyšľahanou smotanou, kúskami ovocia, a to jahodami, kiwi, broskyňou a postrúhanou čokoládou. Narežeme na šestnásť kúskov.
Dobrá rada: Na ozdobu použijeme ovocie podľa sezóny.
Autor: kar
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš