Ivan Hruška z reštaurácie Pri mlyne vo Veľkej Lomnici
Curry pochúťka
Suroviny: 300 g kuracích pŕs, cibuľka, čerstvá zelená paprika, olej, soľ, vegeta, kari korenie, prírodná omáčka (na oleji orestovaná cibuľka, orezky z mäsa, prípadne kosti, hladká múka, soľ, korenie, vegeta, vývar), šľahačková smotana
Postup: Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme papriku nakrájanú na rezančeky. Po chvíli pridáme aj na rezančeky nakrájané kuracie mäso. Restujeme cca 5 minút. Potom pridáme lyžičku kari korenia, premiešame, vlejeme omáčku a pridáme aj šľahačkovú smotanu. Krátko povaríme. Ako príloha môže byť ryža, hranolky alebo opekané zemiaky. Dobrú chuť!
Dobrá rada: K jedlu sa hodí biele suché víno.
(mb)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš