Korzár logo Korzár Spiš

VARÍ PRE VÁS

Daljit Singh z Restaurant VENUŠA v Spišskej Novej VsiLabužnícke soté s ryžou a mrkvovým šalátomSuroviny: Kuracie mäso, cibuľa, kukurica

Daljit Singh z Restaurant VENUŠA v Spišskej Novej Vsi

Labužnícke soté s ryžou a mrkvovým šalátom

Suroviny: Kuracie mäso, cibuľa, kukurica mrazená (zrno), šunka, šampiňóny, sladká smotana, olivový olej, ryža, petržlenová vňať, mrkva, hrášok mrazený, soľ, mletý peper, mletý koriander, garamasala, kari, cesnak, ocot, cukor.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Príloha - Na oleji urestujem na jemno nakrájanú cibuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, kolieska čerstvých šampiňónov, kocky petržlenu, pridáme kari, celé korenie, soľ a ryžu, krátko popražíme. Zalejeme horúcou vodou, (alebo pre lepšiu chuť používam vývar a vodu v pomere voda - vývar 3:1), dusíme asi 20 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Šalát - Mrkvu nakrájam na tenké a dlhé rezance, vložím do predhriateho tuku a restujem, pridám na jemno pokrájanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, ocot, cukor, papriku pokrájanú na rezance.

Soté - Na oleji speníme cibuľu, šampiňóny, kukuricu, koriander, garamasalu, peper. Po krátkom osmažení vložíme mäso a restujeme, pridáme šunku nakrájanú na štvorce, podlejeme vývarom a necháme podusiť. Pred dokončením zjemníme smotanou.

Dobré rady: Všetky koreniny riadne urestujeme, šalát podávame teplý, ryžu používame dlhozrnú bielu (GLARIS), pretože má najlepšiu chuť. Hotové jedlo ozdobíme pórom a hlávkovým šalátom. K jedlu odporúčame suché kyslejšie vína, napríklad Rizling Vlašsky, Rizling Rinsky. Prajem vám príjemný umelecký zážitok a dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: kar

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 917
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 084
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 781
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 013
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 266
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 920
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 808
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu