Daljit Singh z Restaurant VENUŠA v Spišskej Novej Vsi
Labužnícke soté s ryžou a mrkvovým šalátom
Suroviny: Kuracie mäso, cibuľa, kukurica mrazená (zrno), šunka, šampiňóny, sladká smotana, olivový olej, ryža, petržlenová vňať, mrkva, hrášok mrazený, soľ, mletý peper, mletý koriander, garamasala, kari, cesnak, ocot, cukor.
Postup:
Príloha - Na oleji urestujem na jemno nakrájanú cibuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, kolieska čerstvých šampiňónov, kocky petržlenu, pridáme kari, celé korenie, soľ a ryžu, krátko popražíme. Zalejeme horúcou vodou, (alebo pre lepšiu chuť používam vývar a vodu v pomere voda - vývar 3:1), dusíme asi 20 minút.
Šalát - Mrkvu nakrájam na tenké a dlhé rezance, vložím do predhriateho tuku a restujem, pridám na jemno pokrájanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, ocot, cukor, papriku pokrájanú na rezance.
Soté - Na oleji speníme cibuľu, šampiňóny, kukuricu, koriander, garamasalu, peper. Po krátkom osmažení vložíme mäso a restujeme, pridáme šunku nakrájanú na štvorce, podlejeme vývarom a necháme podusiť. Pred dokončením zjemníme smotanou.
Dobré rady: Všetky koreniny riadne urestujeme, šalát podávame teplý, ryžu používame dlhozrnú bielu (GLARIS), pretože má najlepšiu chuť. Hotové jedlo ozdobíme pórom a hlávkovým šalátom. K jedlu odporúčame suché kyslejšie vína, napríklad Rizling Vlašsky, Rizling Rinsky. Prajem vám príjemný umelecký zážitok a dobrú chuť.
Autor: kar
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš