Ravioli so smotanovou omáčkou
Suroviny: ravioli, tortellini alebo iné plnené cestoviny (s mäsom, šunkou, syrom), pochúťková kyslá smotana, cibuľka (najlepšie mladá, jarná), mletá červená paprika sladká, podľa chuti aj štipľavá, vegeta, soľ, postrúhaný tvrdý syr, maslo alebo olej.
Postup: Cibuľku nakrájame nadrobno a speníme na masle (oleji). Pridáme papriku a po chvíľke zalejeme smotanou. Necháme zovrieť. Prisypeme vegetu, soľ a necháme ešte chvíľu prevrieť. Cestoviny varíme asi 15 až 17 minút, podľa veľkosti a druhu. Uvarené cestoviny zalejeme pripravenou omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. Dobrú chuť!
Dobré rady: Cestoviny nemusia byť plnené. Môžeme použiť aj obyčajné cestoviny a do omáčky potom pridať rôzne prísady (mäso, šunku, syr). Tieto ingrediencie pridávame na cibuľku, chvíľku podusíme, až potom pridáme smotanu. Omáčku môžeme obmieňať podľa chuti. Namiesto papriky môžeme napríklad použiť alternatívu s čerstvými, nadrobno nakrájanými paradajkami alebo paradajkovou omáčkou. Chuť môžeme ozvláštniť aj bazalkou alebo oreganom.
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš