Morčacia kapsa plnená ryžou a šampiňónmi
Suroviny: 600 g morčacích pŕs, 120 g ryže, 200 g šampiňónov (v sezóne môžeme nahradiť čerstvými hubami), 50 g masla, 50 g cibule, 2 vajcia, 1 dl oleja, 30 g petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie.
Postup: Morčacie prsia umyjeme, narežeme a vytvoríme kapsu, ktorú naplníme zmesou.
Zmes: Očistené a dobre umyté šampiňóny pokrájame na tenké plátky. Na panvici rozpustíme maslo a necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme šampiňóny a všetko osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou. Orestované šampiňóny premiešame s uvarenou a vychladnutou ryžou a surovými vajciami. Naplnenú kapsu zošijeme, po obidvoch stranách osolíme, orestujeme na panvici a necháme zapiecť v rúre. Podávame s rôznymi druhmi šalátov. Dobrú chuť!
Dobrá rada: Ryžu nevaríme do mäkka, pretože sa ešte bude piecť v kapse.
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš