Barbora Klorusová z Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi
Špargľové snopce na špenátovej placke
Suroviny: (Pre 4 osoby) 24 kusov bielej špargle, 560 g špenátu, 160 g masla, 3 vajcia, muškátový orech, soľ, mleté čierne korenie, kôpor, biely jogurt, chilli paprička, pažítka, hlávkový šalát, polohrubá múka
Postup: Čerstvý špenát na 2 - 3 minúty sparíme vo vriacej vode. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme žĺtka a 3 lyžice polohrubej múky. Nakoniec vmiešame vychladený, nasekaný špenát a muškátový oriešok. Zmes vylejeme na plech vyložený fóliou na pečenie. Po upečení vykrojíme na malé placky, na ktoré položíme pažítku, zviazané snopce zo špargle, ktorú sme predtým krátko povarili v pare. Biely jogurt vymiešame s posekaným kôprom a dáme na okraj taniera. Celý pokrm ozdobíme hlávkovým šalátom, chilli papričkou a kôprom.
Dobrú chuť!
Autor: šim
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš