strediska Úsmev v Poráčskej doline
(kar)
Srnčie medailóny s rozmarínom a čučoriedkami na víne
Pre štyri osoby potrebujeme: 0,6 kg srnčieho stehna, 0,5 kg cibule, 0,3 kg bravčovej masti, pol litra červeného vína a koreniny mleté čierne korenie, celé korenie, nové korenie, bobkový list, soľ a rozmarín.
Postup: Umyté, odblanené a odležané mäso opečieme na bravčovej masti. Keď je mäso polomäkké, pridáme cibuľu, môžeme aj cesnak a podlejeme červeným vínom. Keď je mäso hotové, pridáme koreniny a čučoriedky, šťavu nezahusťujeme. Ako prílohu podávame zemiaky zapekané so syrom a smotanou alebo krupové rizoto.
Zemiaky uvaríme do polomäkka, precedíme ich a ochutíme soľou a vegetou. Posypeme ich so syrom a premiešame so smotanou. Zapečieme.
Rizoto pripravíme tak, že najprv uvaríme pol kila krúpov, precedené necháme odkvapkať. Do dvoch decilitrov zeleninového bujónu pridáme nastrúhanú zeleninu, cibuľu a cesnak. Zamiešame krúpy, pridáme soľ, jeden deciliter bieleho vína a nastrúhaný tvrdý syr. Dochutíme tymiánom, soľou a vegetou, pridáme trocha smotany.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš