Korzár logo Korzár Spiš
Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Namiešať správny nápoj je umením

Barmanská šikovnosť bola odjakživa definovaná ako nóbl činnosť. Požívanie alkoholických nápojov má totiž aj v našich zemepisných šírkach určitú

noblesu, nemusí to byť iba obracanie poldecákov alebo ako sa humorne hovorí slovenská hádzaná.

V piatok žiaci prakovského učilišťa prezentovali to, čo sa naučili za tri roky strávenej na tejto škole. Súčasťou verejnej prehliadky bola aj ukážka barmanskej zručnosti. "Naších žiakov pripravujeme na požiadavky slovenského gastronomického trhu, ktoré sú stále náročnejšie," povedal nám Ing. Dušan Kluknavský z prakovského učilišťa.

O umení miešať nápoje sme sa rozprávali s tretiačkami Ivanou Regecovou a Zuzanou Gregorovičovou. Podľa nich pri práci za barmanským pultom je nepostrádateľnou, čuduj sa svete, minerálka. Na druhom mieste figurujú nealkoholické sirupy pestrých farieb, ktoré dotvárajú imidž nápoja.

Skryť Vypnúť reklamu

Čo laici najviac na barmanoch obdivujú, tak to je šejkrovanie. Podľa dievčat dôležité sú veľké oblúky, posledný musí byť krátky a rýchly. Amatér, ktorý bar navštívi iba z času na čas, nespozná, ak barman schybí. Naopak stály hosť spozná každú odchýlku. Darmo, namiešať ten správny nápoj je umením.

Alkohol nemusí vždy hrať pri nápojoch hlavnú úlohu. Svedectvom toho je aj Zuzkina grenadína. Z džúsu, citrónovej a ananásovej šťavy, ananásu, minerálky a sirupu pripravila limonádu na horúce letné dni.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 29 726
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 364
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 012
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 6 945
  5. Po Slovensku na motorke 6 665
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 328
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 5 233
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 4 627
  9. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 4 619
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 3 350
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Medveď hnedý.

Medveď stojaci na zadných nohách nie je útočník.


18. jún
Peter Sagan vyhral spoločné MSR a MČR v cyklistike 2021.

Sagan predviedol skvelý únik.


Sportnet a 2 ďalší 2 h
O spoločnosti (týždenný newsletter).

Buďte všetkým, čím chcete. Je to výhoda, nie zlyhanie.


18. jún

Remišová prudko klesá.


4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop