Monika Hruzová z reštaurácie Vegetarian v Levoči
Dusený pór so šampiňónmi
Pre 4 osoby potrebujeme: 1 cibuľu, 0,5 kg očisteného póru, 240 g čerstvých šampiňónov, 2 zarovnané čajové lyžičky Solčanky, 1 zarovnanú čajovú lyžičku mletej rasce, 1 zarovnanú čajovú lyžičku mletého koriandra, soľ podľa chuti, štipku zázvoru, asi štvrť lyžičky kurkumy.
Postup: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme mletý koriander a mletú rascu, premiešame a prehrejeme. Pridáme pór pokrájaný na dvojcentimetrové kúsky, chvíľu opražíme. Potom pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, premiešame a podlejeme trochou vody. Ochutíme Solčankou, zázvorom, kurkumou a osolíme. Podusíme asi 15 minút a jedlo je hotové.
Náš tip: Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom. Ako príloha sa k tomuto jedlu sa hodia aj halušky. Ak nemáme Solčanku, môžeme ju nahradiť inou vegetou. Ak nám chýba nejaké korenie, pokojne ho môžeme vynechať, no ideálne je použiť všetky druhy korenia.
Autor: top
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš