zúčastňujú aj študenti Stredného obchodného učilišťa obchodného v Prešove. Na tohtoročnej súťaži Slovensko a prešovské SOUO prezentoval druhák Martin Žarnay. Bacardi - Martini Junior Cup 2004 pozostával zo štyroch častí. Odborného textu a pohovoru v anglickom jazyku, v príprave vylosovaného nápoja a originálneho nápoja podľa vlastného výberu. "Najviac sa darilo Martinovi pri príprave originálneho nápoja - Tokajského zlatého kobléru, za čo si vyslúžil uznanie chuťových j technických komisárov. Z celkového počtu 30 súťažiacich sa umiestnil na šiestom mieste a bol najlepší medzi slovenskými účastníkmi," povedal nám riaditeľ školy Peter Kakaščík.
Na súťaž druháka Martina pripravovala učiteľka odborných predmetov Mária Šimková. Prezradili nám aj ingrediencie Tokajského zlatého kobléru, ktorý bol mimochodom servírovaný na striebornom podnose, podšálkach so striebornými lyžičkami a tvarovanými pohármi. Obsahoval čerstvé jahody, Tokaj assu-štvorstupňový, Bacardi Limón, Gold Pepe Lopez Tequilu a Vineu. Ozdobený bol strapcom hrozna a limetkou.
Autor: ak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš