Smižianska pochúťka
Suroviny pre 4 osoby: 600 g bravčového stehna alebo panenky, 200 g čerstvého póru, 200 g čerstvej červenej papriky (kapia), kečup, horčica, worchesterská omáčka, soľ, mleté čierne korenie, solamyl, 200 g tvrdého strúhaného syra, olej
Príprava: Mäso nakrájame na rezance, okoreníme a osolíme. Pridáme worchesterskú omáčku, horčicu a kečup, zalejeme olejom a necháme odležať v marináde aspoň dve hodiny. Marinované mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájaný pór a papriku. Restujeme 10 minút, nakoniec zahustíme solamylom, stačí malá lyžička. Podávame so zemiakmi upravenými na rôzne spôsoby - hranolky, krokety, opekané zemiaky, s ryžou a zeleninovou oblohou.
Tip na záver: Kto má rád pikantnejšiu chuť, môže použiť ostrý kečup. Mäso môžeme nechať marinovať aj celú noc, bude jemnejšie.
Autor: top
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš