Korzár logo Korzár Spiš
Utorok, 22. jún, 2021 | Meniny má PaulínaKrížovkyKrížovky

DNES VARÍ

Marcel Vranovský z Reštaurácie u 3 Apoštolov v KežmarkuŠpecialita šéfa kuchyne: Mariánska horaSuroviny:plátok sviečkovice, plátok bravčovej

Marcel Vranovský z Reštaurácie u 3 Apoštolov v Kežmarku

Špecialita šéfa kuchyne: Mariánska hora

Suroviny:

plátok sviečkovice, plátok bravčovej pečene, plátok bravčovej panenskej, tri plátky tvrdého syra Eidam, polovica väčšej broskyne, jeden spišský párok, prírodný bravčový výpek alebo vývar, tuk na pečenie alebo olej

Marináda: olivový olej, soľ, korenie, petržlenová vňať, bazalka

Postup:

Plátky sviečkovice a bravčovej panenskej marinujeme v marináde aspoň 24 hodín pred prípravou jedla. Po dôkladnom odležaní mäso, pečeň a párok opečieme na rozpálenom tuku krátko z oboch strán. Na ihlu napichneme opečený párok, ktorý prerežeme na dve polovice preložené do kríža. Potom napichneme broskyňu a napokon pokračujeme v napichovaní mäsa, pečene a syra tak, aby nám vznikla pekná terasovitá mozaika. Takto pripravenú "horu" podlejeme výpekom a krátko zapekáme, kým syr nezmäkne a nezačne sa rozlievať a spájať s mäsom. Hotovú "horu" položíme na teplý tanier, podlejeme výpekom, pridáme zeleninovú oblohu z čerstvej zeleniny. Ako prílohu podávame rôzne upravené zemiaky a ryžu.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť!

Dobré rady:

Pečeň sa môže pokojne osoliť a okoreniť pred opečením, netreba sa báť, že stvrdne.

Mäso pred opekaním obalíme v hladkej múke, bude šťavnatejšie.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  2. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  3. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  4. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  5. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  6. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  8. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  9. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  10. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  1. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  2. 3 veci, s ktorými zvládnete horúčavy v byte
  3. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  4. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  5. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  6. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  7. Legislative intention - recodification of the corporate law
  8. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  9. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  10. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  1. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 604
  2. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 10 246
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 003
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 175
  5. Po Slovensku na motorke 6 661
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 6 583
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 6 342
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 195
  9. Crème de la crème po slovensky 3 240
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania 2 586
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Kajetána Kičuru privádzajú na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

Kičura zostáva vo väzbe, bráni sa slabo.


17 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Kajetán Kičura je vo väzbe od apríla.


a 2 ďalší 10 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop