Janka Vysocká z reštaurácie hotela Arkáda v Levoči
Plnené kuracie rolky so syrovou omáčkou
Suroviny:
pre 4 osoby potrebujeme na rolky 600 g kuracích pŕs, 250 g sterilizovanej špargle, po 120 g sterilizovanej kápie a sterilizovaných šampiňónov, 80 g brokolice, 40 g hladkej múky, 80 g kečupu, 4 plátky dusenej šunky, soľ, čierne korenie
na syrovú omáčku: 60 g oleja, 200 g hladkej múky, 4 dcl mlieka, 1,2 dcl 33-percentnej smotany, tavený syr 80 g, cibuľa
Postup: Z kuracích pŕs si pripravíme štyri plátky mäsa, naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Na plátky mäsa položíme plátok šunky, špargľu, kápiu, brokolicu a šampiňóny. Mäso zvinieme do rolky, pripevníme špáradlom alebo kovovou ihlicou, obalíme v hladkej múke a z oboch strán opečieme na oleji. Podlejeme a asi 10 minút dusíme.
Medzitým si pripravíme syrovú omáčku. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a opražíme múke. Zalejeme mliekom, zamiešame a privedieme do varu. Pridáme tavený syr, eidam, smotanu a maslo. Nakoniec dochutíme vegetou a worchesterom.
Náš tip: Šéfkuchárka Janka Vysocká odporúča podávať s ryžou a hranolkami, prípadne kroketami. Nezabudnite na zeleninovú oblohu. Jedlo je nenáročné na čas, pripravíte ho za 20 až 30 minút (podľa šikovnosti kuchárky či kuchárka) a hlavne je vynikajúce, čo môžu redaktori KORZÁR po degustácii potvrdiť.
(jp)
Foto: JOPE
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš