Mešťanovo tajomstvo
Suroviny:
Na 5 porcií potrebujeme: 600 g kuracích pŕs, 300 g bravčovej pečene, cibuľu, pikantný kečup, horčicu, olej, vývar, rascu, čierne korenie, rozdrvený majorán, soľ, tatársku omáčku, zemiaky, zeleninu.
Postup:
Kuracie prsia nakrájame cez vlákna na tenšie plátky, zľahka naklepeme, osolíme a prudko opečieme z oboch strán. Potom podlejeme vývarom, chvíľu dodusíme a dochutíme koreninami podľa vlastnej chuti (soľ, čierne korenie, vegeta...). Bravčovú pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme, narežeme na rezance a vložíme do rozohriatej panvice spolu s orestovanou cibuľou na oleji. Zmes restujeme, pridáme rascu, rozdrvený majorán. Na tanier položíme porciu kuracích pŕs, na ne porciu pikantnej restovanej pečene a prelejeme lyžicou tatárskej omáčky. Ako prílohu podávame rôzne upravované zemiaky, zeleninové obloženie alebo šaláty z čerstvej zeleniny. Na pitie sa hodí ľahké suché víno alebo kvalitné pivo. Dobrú chuť!
Dobré rady:
Pri restovaní pečene používajte dvakrát väčšie množstvo oleja ako odporúčajú kuchárske knihy, pečeň nepodlievajte vodou. Kuracie prsia dusíme len s troškou vývaru.
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš