Korzár logo Korzár Spiš

DNES VARÍ... Ján Vastuško z reštaurácie Classica v Kežmarku

Pizza Quatro Formaggi so šunkouSuroviny:Na štyri pizze potrebujete: 3/4 kila hladnej múky špeciál OO, 1,5 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 1 vajce,

Pizza Quatro Formaggi so šunkou

Suroviny:

Na štyri pizze potrebujete: 3/4 kila hladnej múky špeciál OO, 1,5 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 1 vajce, polievkovú lyžicu kryštálového cukru, 1/2 čerstvého droždia, soľ, pastu na pizzu (Portugalská pizza omáčka), štyri druhy syra - 150 g Eidamskej tehly, Ementál (alebo Primátor), Niva, Mozzarela.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Obvyklým postupom vypracujeme kvások z mlieka, droždia, cukru a štipky soli, do toho pridáme múku, vajce a olej. Pripravené cesto necháme vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 4 časti (cca po 250 g), z každej časti vypracujeme bochník a necháme ešte 10 až 15 minút podkysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, najlepšie do okrúhleho tvaru s priemerom asi 32 cm. Cesto potrieme pizzovou omáčkou, posypeme na hrubo postrúhaným syrom Eidam. Zvyšné tri druhy syrov nakrájame na tenké plátky a uložíme ich na pripravenú pizzu. Po obvode mozzarelu, do vnútornej časti Ementál a uprostred Nivu. Nakoniec pridáme na plátky narezanú šunku. Pizzu je najlepšie piecť na lopate a drevenom uhlí. V elektrickej rúre pečieme pri maximálnej teplote.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť!

Dobré rady:

Neodporúčame nahrádzať pizzovú omáčku kečupom, pizzu stratí špecifickú chuť. Pizzu vkladáme do poriadne vyhriatej rúry, aby cesto nevyschlo. Po upečení potrieme okraj pizze olivovým olejom.

Autor: kim

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 89 575
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 708
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 411
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 451
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 023
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 499
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 240
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 542
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu