Pizza Quatro Formaggi so šunkou
Suroviny:
Na štyri pizze potrebujete: 3/4 kila hladnej múky špeciál OO, 1,5 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 1 vajce, polievkovú lyžicu kryštálového cukru, 1/2 čerstvého droždia, soľ, pastu na pizzu (Portugalská pizza omáčka), štyri druhy syra - 150 g Eidamskej tehly, Ementál (alebo Primátor), Niva, Mozzarela.
Postup:
Obvyklým postupom vypracujeme kvások z mlieka, droždia, cukru a štipky soli, do toho pridáme múku, vajce a olej. Pripravené cesto necháme vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 4 časti (cca po 250 g), z každej časti vypracujeme bochník a necháme ešte 10 až 15 minút podkysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, najlepšie do okrúhleho tvaru s priemerom asi 32 cm. Cesto potrieme pizzovou omáčkou, posypeme na hrubo postrúhaným syrom Eidam. Zvyšné tri druhy syrov nakrájame na tenké plátky a uložíme ich na pripravenú pizzu. Po obvode mozzarelu, do vnútornej časti Ementál a uprostred Nivu. Nakoniec pridáme na plátky narezanú šunku. Pizzu je najlepšie piecť na lopate a drevenom uhlí. V elektrickej rúre pečieme pri maximálnej teplote.
Dobrú chuť!
Dobré rady:
Neodporúčame nahrádzať pizzovú omáčku kečupom, pizzu stratí špecifickú chuť. Pizzu vkladáme do poriadne vyhriatej rúry, aby cesto nevyschlo. Po upečení potrieme okraj pizze olivovým olejom.
Autor: kim
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš