Ema Gordon Blue (Soté s kuracím mäsom na tureckom chlebíku)
Recept pre 4 osoby
Suroviny na prípravu tureckého chlebíka
0,5 kg hladkej múky špeciál, 0,25 l mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 vajce, 1/2 lyžice cukru, 1/2 lyžice soli
Postup:
Z vlažného mlieka, cukru a droždia vypracujeme kvások. Ten prilejeme k múke a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť asi 1 hodinu. Medzi tým si pripravíme kuracie soté.
Suroviny na prípravu kuracieho mäsa:
400 g kuracích pŕs, 200 g konzervovaných šampiónov, 200 g konzervovanej kukurice, 2 strúčiky cesnaku, 1 paradajky, štipka soli, vegeta (Podravka), štipka múky, 2dcl vývaru z masoxu, troška oleja
Postup:
Mäso nakrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme šampiňóny, kukuricu, paradajku a nakrájaný cesnak. Všetko dobre premiešame a opražíme. Prisypeme vegetu, trocha múky a podlejeme vývarom. Necháme chvíľu prevrieť. Spracujeme vykysnuté cesto. Rozdelíme ho na 4 časti, vyformujeme do kruhu a upečieme. Upečený korpus rozdelíme na 8 častí a dáme na tanier. Doprostred položíme pripravené soté a na kocky nakrájaný tvrdý syr. Navrch postrúhame nivu syr. Ozdobíme hlávkovým šalátom, paradajkami a šalátovými uhorkami.
Dobrá rada: Aby bol turecký chlebík mäkký na jeho prípravu nepoužijeme celé vajíčko, ale iba žĺtok.
Dobrú chuť!
Autor: šim
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš