Korzár logo Korzár Spiš

DNES VARÍ

Matúš Simoník z Reštaurácie u grófky Izabely v Starej ĽubovniSuroviny:400 g hovädzieho mäsa na dusenie200 g chudého bravčového mäsa200 g

Matúš Simoník z Reštaurácie u grófky Izabely v Starej Ľubovni

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa na dusenie

200 g chudého bravčového mäsa

200 g cibule

2 strúčiky cesnaku

60 g masti

2 polievkové lyžice mletej papriky (sladkej)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

na hrot noža mletej rasce

na hrot noža sušeného majoránu

1/2 litra silného mäsového vývaru

150 g paradajok

2 červené papriky (namiesto toho môžete použiť lečo)

500 g zemiakov

bochník chleba

pór na ozdobu

Postup:

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky asi 2 cm veľké. Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno pokrájame. Rozohrejeme masť, cibuľu a cesnak na nej necháme zosklovatieť. Pridáme na kocky nakrájané mäso, rascu, majorán, mletú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme vývarom a prikryté necháme asi 1 hodinu dusiť.

SkryťVypnúť reklamu

Paradajky opláchneme a nakrájame na kusy. Papriky očistíme, rozpolíme a nakrájame na prúžky. Zemiaky olúpeme a pokrájame na kocky. Prúžky papriky, kúsky paradajok a pokrájané zemiaky pridáme ku gulášu a všetko dáme ešte na 20 minút dusiť. Osolíme a dochutíme.

Uvarený guláš nalejeme do vydlabaného bochníka chleba, ozdobíme na kolieska nakrájaným čerstvým pórom a podávame. Dobrú chuť.

Dobrá rada:

Na zahustenie gulášu je dobré pred koncom varu použiť postrúhaný surový zemiak.

Autor: mb

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 670
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 077
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 764
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 000
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 266
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 951
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 790
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu