Korzár logo Korzár Spiš
Pondelok, 14. jún, 2021 | Meniny má VasilKrížovkyKrížovky

DNES VARÍ

Matúš Simoník z Reštaurácie u grófky Izabely v Starej ĽubovniSuroviny:400 g hovädzieho mäsa na dusenie200 g chudého bravčového mäsa200 g

Matúš Simoník z Reštaurácie u grófky Izabely v Starej Ľubovni

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa na dusenie

200 g chudého bravčového mäsa

200 g cibule

2 strúčiky cesnaku

60 g masti

2 polievkové lyžice mletej papriky (sladkej)

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

na hrot noža mletej rasce

na hrot noža sušeného majoránu

1/2 litra silného mäsového vývaru

150 g paradajok

2 červené papriky (namiesto toho môžete použiť lečo)

500 g zemiakov

bochník chleba

pór na ozdobu

Postup:

Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na kocky asi 2 cm veľké. Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno pokrájame. Rozohrejeme masť, cibuľu a cesnak na nej necháme zosklovatieť. Pridáme na kocky nakrájané mäso, rascu, majorán, mletú papriku a paradajkový pretlak. Zalejeme vývarom a prikryté necháme asi 1 hodinu dusiť.

Skryť Vypnúť reklamu

Paradajky opláchneme a nakrájame na kusy. Papriky očistíme, rozpolíme a nakrájame na prúžky. Zemiaky olúpeme a pokrájame na kocky. Prúžky papriky, kúsky paradajok a pokrájané zemiaky pridáme ku gulášu a všetko dáme ešte na 20 minút dusiť. Osolíme a dochutíme.

Uvarený guláš nalejeme do vydlabaného bochníka chleba, ozdobíme na kolieska nakrájaným čerstvým pórom a podávame. Dobrú chuť.

Dobrá rada:

Na zahustenie gulášu je dobré pred koncom varu použiť postrúhaný surový zemiak.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Hudbou proti holorubom.
  3. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  4. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  5. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Hudbou proti holorubom.
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  4. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  5. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  6. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  7. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  10. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 094
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 108
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 896
  4. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 719
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 583
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 366
  7. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 912
  8. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 798
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 275
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 369
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Advokát Roman Kvasnica.

Súd pôvodne uprednostnil úvahy pred riadnymi dôkazmi.


5 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Prečo je správne podať vakcíny aj deťom.


a 2 ďalší 2 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop