Korzár logo Korzár Spiš
Streda, 23. jún, 2021 | Meniny má SidóniaKrížovkyKrížovky

Dnes varí

kuchárka Dana Jendralová z reštaurácie Spiš v Spišskej Novej VsiChalupárske medailónky Na jednu porciu potrebujeme: 150 gramov hovädzej

kuchárka Dana Jendralová z reštaurácie Spiš v Spišskej Novej Vsi

Chalupárske medailónky

Na jednu porciu potrebujeme:

150 gramov hovädzej sviečkovice

100 gramov hladkej múky

jedno vajce

soľ, mleté čierne korenie, vegeta

olej

plátok šunky a syra

3 deka slaniny

Príprava: Mäso rozrežeme na tri plátky. Každý z nich naklepeme a osolíme, okoreníme. Potom ho obalíme v múke a následne v cestíčku. Cestíčko musí byť husté, pripravíme ho z mlieka, vajíčka a múky, podľa chuti osolíme.

Mäso vyprážame v rozohriatom oleji do zlatista. Na tanieri ho ozdobíme plátkom šunky a syra. Prekryjem ho slaninou vejárovito pokrájanou a opraženou.

Skryť Vypnúť reklamu

Ako prílohu podávame americké zemiaky. Hodia sa aj zemiaky pripravené na iný spôsob, všetko závisí od chuti konzumenta. Na tanieri by nemala chýbať zeleninová obloha.

Dobrá rada na záver: Namiesto hovädzej sviečkovice môžeme použiť hovädzí roštenec. Musíme ho však vopred namočiť do marinády. Tú pripravíme z oleja a rôznych korenín, kuchárka odporúča hlavne exotické druhy. Marináda je potrebná kvôli tomu, aby mäso dostatočne zmäklo.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  2. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  3. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  4. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Kam patria rolky z toaletného papiera? Dávať dole etikety zo sklenených nádob?
  7. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  8. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  9. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  10. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  1. Čo by som urobil inak, keby som znovu staval dom?
  2. Prvé mesiace 2021 vzrástol počet susedských sporov
  3. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  4. Václav Vydra: Ako nedostať pokutu v úseku kde je meraná rýchlosť
  5. Holenie je umenie. A vy môžete byť jeho majstrom
  6. Od 1. septembra je predprimárne vzdelávanie povinné
  7. Nemecko-slovenská spoločnosť ETL/GR je už v desiatke najlepších
  8. Viete, prečo by nás mala zaujímať ochrana biodiverzity?
  9. Stiahnite si stovky e-kníh
  10. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 10 462
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 625
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 7 156
  4. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 6 687
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 571
  6. Stiahnite si stovky e-kníh 3 484
  7. Crème de la crème po slovensky 3 253
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 3 090
  9. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 3 009
  10. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 915
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Sme pripravení na tretiu vlnu pandémie?


a 1 ďalší 2 h

PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 391-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 12 502 obetí.


a 4 ďalší 14 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop