Neodmysliteľnou súčasťou štedrovečerného menu na východe Slovenska sú "bobaľky"
"Je to jedlo, ktoré nechýba na stoloch väčšiny domácností," uviedol pre TASR pestovateľ pohánky Igor Chomanič z Kolonice v Sninskom okrese. Dodal, že aj keď pestovanie uvedenej jarnej plodiny patrí skôr do jeho kompetencie, na pripravovaní tatarčaných pirohov, ale aj kaše z uvedenej múky sa podieľa výlučne jeho manželka. "Tá pridáva do polohrubej múky asi 4 lyžice preosiatej tatarky, ochutí zmes soľou a rukami tvaruje pirohy, ktoré na Vianoce nesmú chýbať," povedal Chomanič.
Autor: Vranov nad Topľou/Kolonica (TASR)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš