vracaním. Hygienici hovoria o epidémii gastroenteritíd.
"Vo všetkých prípadoch išlo o opakované zvracanie, v štyroch prípadoch spojené s hnačkami. Po diétnych opatreniach a podávaní medicinálneho uhlia ťažkosti ustúpili. Pracovníci oddelení epidemiológie a hygieny detí a mládeže ŠZÚ v rámci epidemiologického šetrenia odobrali vzorky stravy z inkriminovaného dňa, stery z prostredia a zabezpečili vyšetrenie pracovníkov kuchyne. Výsledky vyšetrení zatiaľ nie sú k dispozícii," informoval nás Ivan Bakoss zo Štátneho zdravotného ústavu v Spišskej Novej Vsi.
Zatiaľ nie je jasné, či epidémiu spôsobilo jedlo alebo ide o vírusové ochorenie. Riaditeľ Školy v prírode Andrej Petrov tvrdí, že počas 13-ročnej prevádzky podobné problémy nezaznamenali. "Vykonali sme všetky opatrenia, ktoré nám hygiena nariadila. Celý areál sme dôkladne vyčistili dezinfekčnými prostriedkami, vyhýbame sa jedlám so smotanou, pracovníčky v kuchyni nosia pokrývky hlavy a pri manipulácii s potravinami používajú jednorázové rukavice," vymenoval vykonané opatrenia.
Ďalšie turnusy návštevníkov kojšovskej Školy v prírode prebiehajú bez problémov.
Autor: top
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš