Korzár logo Korzár Spiš
Pondelok, 21. jún, 2021 | Meniny má AlojzKrížovkyKrížovky

ANKETA - Aké nezvyčajné jedlo ste ochutnali počas svojho života ?

Stanislav Barbuš, zástupca primátora Krompách: "Ja sa držím hesla, človek ak je hladný zje všetko. Nespomínam si, že by som niekedy zjedol čosi čo

Stanislav Barbuš, zástupca primátora Krompách:

"Ja sa držím hesla, človek ak je hladný zje všetko. Nespomínam si, že by som niekedy zjedol čosi čo sa mi nepozdávalo. Iba keď som bol malým chlapcom, jeden z našich príbuzných bol náruživým hubárom a rybárom. Pamätám si, že nám raz na jar pripravil žabie stehienka. Inak, jedenie je pre mňa veľmi príjemný zážitok, a ani s varením nemám problémy."

Robo Kazík, spevák:

"Bol som na dovolenke v Taliansku a veruže mi zovrelo žalúdok, keď som videl ako si Taliani pochutnávajú na rôznych morských príšerách. Zvlášť chobotnice a slimáky mi neboli po vôli. Ale priznám sa, ja si veľmi rád pochutím na rakoch. V každom prípade ale dávam prednosť našej slovenskej kuchyni, haluškám zvlášť."

Skryť Vypnúť reklamu

Jakub Zahradník, primátor Krompách:

"Pamätám si, že keď som bol na návšteve v Českej republike, naši hostitelia nás pozvali na obed do reštaurácie. A práve tam nám podávali žabie stehienka, ako príloha bola slovenská ryža. Nesťažujem si, chutilo mi to. Bolo to biele mäso, ale dosť kostnaté.

Okrem toho som už jedol aj salámu z konského mäsa, dokonca ochutnal som už aj psie mäso. Ale radšej by som neprezradil, kde a kedy."

Jadranka, speváčka:

"Samozrejme, jedla som už rôzne jedlá, ale nikdy nejdem do takého rizika, že neviem čo mám na tanieri. Napríklad veľmi by som bola opatrná v Ázii, tam sa totiž jedlá pripravujú z rôzneho mäsa, servírujú sa tam rôzne červíky a hady. Na čo však nedám dopustiť, tak to sú balkánske špeciality a samozrejme halušky. Pripravujem ich doma, tak ako to má správne byť s lopárikom. Naučila ma to ešte moja stará mama."

Skryť Vypnúť reklamu

Imrich Holečko, predseda SDKÚ v Krompachoch:

"Všetky jedlá mám rád, niektoré menej, niektoré viac. Nikdy som nad ničím neohŕňal nos a nikdy som si nevyberal. Zrejme preto nemám s jedlom žiadny šokujúci zážitok. Okrem toho, veľmi si potrpím na stolovanie a jem veľmi pomaly. Doma v nedeľu, ostatní rozmýšľajú už nad umývaním riadu a ja ešte obedujem. Hovorí sa síce, že ak niekto pomaly je, tak aj pomaly robí. Ja však všetko robím dôsledne, tak sa aj dôsledne stravujem."

Richard Herrgott, moderátor haluškových majstrovstiev:

"Spomínam si, v Španielsku nám podávali krajinnú špecialitu. Odradilo ma tam mäso z morských príšeriek, to ja teda naozaj nemôžem jesť. Okrem toho raz som váhal či zjesť mäso z holuba. Boli to veľmi malé kúsky, a pripomínalo mi skôr výkal od holuba, nie mäso. Predsa som trocha z toho mäsa ochutnal. Môžem povedať, že bolo dobré ale napriek tomu sa čosi vo mne búrilo a ostalo to iba pri tej ochutnávke."

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  2. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  3. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  4. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  8. 15 otázok o separovaní. Minimálne na jednu nebudete vedieť odpovedať
  9. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  10. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  1. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  2. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  3. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  4. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  5. Legislative intention - recodification of the corporate law
  6. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  7. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  8. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  9. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  10. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 13 461
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 12 509
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 8 827
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 7 976
  5. Po Slovensku na motorke 6 793
  6. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 6 597
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 5 796
  8. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 4 443
  9. Crème de la crème po slovensky 3 222
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 2 748
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

V takomto stave bola stavba rodinného domu, keď stavebný úrad zistil, že je stavebné povolenie sfalšované.

Prokuratúra: Priznal sa, oľutoval to.


21 h
Zemplínska šírava.

Vodohospodári: Ide o 12 miliónov kubíkov.


21 h
Jozef Hrubovčák.

Počas normalizácie nesmel písať a publikovať. Po roku 1989 ho rehabilitovali.


6 h
Rozkvitnuté pole repky olejnej pri obci Nový Ruskov v okrese Trebišov v apríli 2019.

Poľnohospodári sa bránia, hovoria o mýtoch.


a 1 ďalší 21 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Mikulec nevylúčil, že kontrola na hraniciach bude nepretržitá.

Doterajšie pravidlá štát nemení.


1 h
Jakub Filo.

Slepí tiež nemôžu šoférovať.


53m
Sklárne Slovglass posledné desaťročie chátrajú.

Osud sklární v Poltári je varovaním.


22 h
Dole vodou so Samom Marcom

Ako nazvete tých, ktorí vedome vlastných voličov povzbudzujú v tom, aby umreli?


20. jún

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop