Stanislav Barbuš, zástupca primátora Krompách:
"Ja sa držím hesla, človek ak je hladný zje všetko. Nespomínam si, že by som niekedy zjedol čosi čo sa mi nepozdávalo. Iba keď som bol malým chlapcom, jeden z našich príbuzných bol náruživým hubárom a rybárom. Pamätám si, že nám raz na jar pripravil žabie stehienka. Inak, jedenie je pre mňa veľmi príjemný zážitok, a ani s varením nemám problémy."
Robo Kazík, spevák:
"Bol som na dovolenke v Taliansku a veruže mi zovrelo žalúdok, keď som videl ako si Taliani pochutnávajú na rôznych morských príšerách. Zvlášť chobotnice a slimáky mi neboli po vôli. Ale priznám sa, ja si veľmi rád pochutím na rakoch. V každom prípade ale dávam prednosť našej slovenskej kuchyni, haluškám zvlášť."
Jakub Zahradník, primátor Krompách:
"Pamätám si, že keď som bol na návšteve v Českej republike, naši hostitelia nás pozvali na obed do reštaurácie. A práve tam nám podávali žabie stehienka, ako príloha bola slovenská ryža. Nesťažujem si, chutilo mi to. Bolo to biele mäso, ale dosť kostnaté.
Okrem toho som už jedol aj salámu z konského mäsa, dokonca ochutnal som už aj psie mäso. Ale radšej by som neprezradil, kde a kedy."
Jadranka, speváčka:
"Samozrejme, jedla som už rôzne jedlá, ale nikdy nejdem do takého rizika, že neviem čo mám na tanieri. Napríklad veľmi by som bola opatrná v Ázii, tam sa totiž jedlá pripravujú z rôzneho mäsa, servírujú sa tam rôzne červíky a hady. Na čo však nedám dopustiť, tak to sú balkánske špeciality a samozrejme halušky. Pripravujem ich doma, tak ako to má správne byť s lopárikom. Naučila ma to ešte moja stará mama."
Imrich Holečko, predseda SDKÚ v Krompachoch:
"Všetky jedlá mám rád, niektoré menej, niektoré viac. Nikdy som nad ničím neohŕňal nos a nikdy som si nevyberal. Zrejme preto nemám s jedlom žiadny šokujúci zážitok. Okrem toho, veľmi si potrpím na stolovanie a jem veľmi pomaly. Doma v nedeľu, ostatní rozmýšľajú už nad umývaním riadu a ja ešte obedujem. Hovorí sa síce, že ak niekto pomaly je, tak aj pomaly robí. Ja však všetko robím dôsledne, tak sa aj dôsledne stravujem."
Richard Herrgott, moderátor haluškových majstrovstiev:
"Spomínam si, v Španielsku nám podávali krajinnú špecialitu. Odradilo ma tam mäso z morských príšeriek, to ja teda naozaj nemôžem jesť. Okrem toho raz som váhal či zjesť mäso z holuba. Boli to veľmi malé kúsky, a pripomínalo mi skôr výkal od holuba, nie mäso. Predsa som trocha z toho mäsa ochutnal. Môžem povedať, že bolo dobré ale napriek tomu sa čosi vo mne búrilo a ostalo to iba pri tej ochutnávke."
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš