Korzár logo Korzár Spiš

Hráči Leedsu si dajú aj guláš, ale len večer

Hráči anglického mužstva Leeds United, ktorí teraz trénujú v Poprade, už ochutnali aj miestny tatranský guláš. Na ich stravovanie počas celého pobytu dohliada prísne oko dietológa Mathewa Pearsa.

Mathew Pears. Stará sa o výber stravy pre anglických hráčov. Z miestnych špecialít im zatiaľ dovolil ochutnať guláš.Mathew Pears. Stará sa o výber stravy pre anglických hráčov. Z miestnych špecialít im zatiaľ dovolil ochutnať guláš. (Zdroj: Tomáš Tišťan)



POPRAD. "Vždy sa snažíme, hráči mohli aspoň ochutnať niečo z miestnej kuchyne. Aj keď trváme na prísnom stravovacom režime, chceme, aby jedlo chutilo a bolo zaujímavé, občas aj niečo nové. Máme za sebou guláš, ktorý sme ale výhradne podávali až večer, keďže ten sa strávi dlhšie," povedal Pears. Nie je vylúčené, že na rad prídu i halušky alebo bryndzové pirohy. Počas dňa hráči dostávajú ľahšie jedlá ako morčacie, kuracie mäso alebo ryby. Ten so slovenskými kuchármi v popradskom Aquacity dennodenne konzultuje, čo dať hráčom na stôl.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Päťkrát za deň

"Ide vždy o to nájsť ten správny pomer bielkovín, tuku a cukrov. No a rovnako nájsť ten správny čas, kedy treba jesť vzhľadom na program tréningov," dodáva Pears. Hráči počas kempu spravidla jedia päťkrát za deň. "Môže sa to zdať možno príliš veľa, ale radšej viackrát za deň a menej, aby neprišiel pocit hladu, ktorý odoberá energiu. Pears dodáva, že nie je fanúšikom konzervatívneho prístupu určovať, koľko presne gramov treba položiť na tanier, skôr vždy ide o to zloženie jedla.

Konzumuje to isté

Zaujímalo nás, či on osobne konzumuje to isté, čo ponúka hráčom, alebo má druhé menu "Samozrejme, ako sprievodný tím jeme to isté jedlo. Veď tiež trávime čas vo fitness, chodíme do bazéna. Možno si dáme len pár zákuskov navyše," dodal so smiechom Pears.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  2. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  3. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  4. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  5. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  6. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  7. Na Marka oharka do jarka
  8. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 26 919
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 569
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 505
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 412
  5. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 6 979
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 316
  7. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí 4 007
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 965
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu