Draslík, zinok, horčík, vápnik, železo. Všetky tieto, ale aj iné prospešné látky obsahujú tekvicové jadierka.
LIESKOVANY. Zelené okrúhle tekvice obľbujú hlavne zástancovia zdravého životného štýlu. Ich jadierka dokonca netreba pred konzumáciou vôbec lúpať.
Pavel Haško ročne vypestuje aj päťsto tekvíc rôzneho druhu. Prvé semiačka zelených si priviezol z českého Mikulova. "Tento rok je pre záhradkárov veľmi slabý. Každý hovorí o biednej úrode. Mne sa urodili aspoň pekné veľké zelené tekvice. Mám z nich naozaj radosť," s úsmevom skonštatoval P. Haško.
Tento pestovateľ je v okolí veľmi známy, hlavne na jeseň si u neho ľudia podávajú kľučky, pretože svoju úrodu tekvíc rozdáva. "Najprv sa z tekvíc teším, kochám sa pohľadom na ne a potom ich rozdávam. Ľudia si nimi zdobia svoje príbytky," dodal P. Haško.
Jeho tekviciam sa darí veľmi dobre, pretože pri ich pestovaní používa kvalitný preležaný konský hnoj.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš