SPIŠSKÉ PODHRADIE. V Spišskom Podhradí kedysi medzi kultúrne podujatia v meste patrili aj majálesy. Rozhodli sa tradíciu oživiť, nultý ročník spojili aj s guľášovou súťažou. Prihlásili sa štyri družstvá. Mestský športový klub navaril Messiguľáš na počesť argentínskeho futbalistu. Šéfkuchár Peter Kalafut nechcel prezradiť, čo doň pridali: „Ani výrobca tradičných spišských párkov pred smrťou nevyzradil recept, tajomstvo nášho guľášu ani my nevyzradíme.“
Jeho pomocníci Jozef Komara a Jozef Pentrák však netajili, z akého mäsa ho pripravovali. „Je to bravčový guľáš a navarili sme 22 litrov pre futbalistov na dnešný domáci zápas. Podľa toho, ako budú hrať, takú porciu dostanú,“ komentoval s úsmevom pomocník, inak predseda MŠK J. Komara. Domáci nakoniec nad Topoľanmi zvíťazili 2:1. Takže chlapci si guľáš zaslúžili.
Pikantný mix
Chyť si ma a drž. Takýto názov niesol bravčovo-hovädzí guľáš Centra voľného času Spišský hrad. Šéfkuchár Vašo Šolc ho spolu s pomocníkmi pripravili pre deti, ktoré počas víkendu vystupovali pri otvorení sezóny na Spišskom hrade. Ich mix guľáš bol pikantný a navarili ho 30 litrov.
Kolpingov guľáš bol podľa členov družstva varený s láskou a srdcom. „Je z bravčového, hovädzieho mäsa i diviny,“ prezradila Katarína Wágnerová.
Z rovnakých mäsových zložiek navarili aj Rajský guľáš zástupcovia z jednej z mestských reštaurácií. Podľa predsedu poroty Štefana Sýkoru, každý jeden guľáš bol niečím výnimočný a chutný.⋌
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš