Korzár logo Korzár Spiš

Počasie sa zahráva so zmrzlinármi

Pod Tatrami sme zvyknutí, že počasie je nestále a robí si viac–menej, čo chce. Vrásky na čele spôsobuje aj zmrzlinárom.

Relax so zmrzlinou. Obľúbeným miestom pre Popradčanov je fontána na námestí.Relax so zmrzlinou. Obľúbeným miestom pre Popradčanov je fontána na námestí. (Zdroj: Marek Vaščura)

Pod Tatrami sme zvyknutí, že počasie je nestále a robí si viac–menej, čo chce. Vrásky na čele spôsobuje aj zmrzlinárom, ktorí sa musia podľa počasia každý deň orientovať. Ako tvrdia, zlé počasie je pre nich prirodzená strata. Popradčania však radi využijú každú možnosť dať si niečo studené.

POPRAD. Abi Rešiti šéfuje v Poprade reštaurácii spojenej s predajom zmrzliny. Pod Tatrami má s týmto osviežujúcim pokrmom viac starostí ako radostí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Vždy, keď začne pršať a ochladí sa, musí ísť zmrzlina preč. Vydrží maximálne jeden deň predaja a do večera sa musí predať,“ povedal.

SkryťVypnúť reklamu

V posledných dňoch sa striedalo chladné počasie s teplejším a Rešiti to musel riešiť, aj keď ho to v Poprade neprekvapuje.

„Každý deň musíme robiť zmrzlinu novú. Teda ak sa zhorší počasie a zmrzlina ostane, treba ju dať preč. Je to prirodzená strata pre podnikateľa,“ dodal.

Peter Puškáš stavil vo svojom stánku na ľadovú drvinu. Tá vraj vydrží aj premenlivé teploty. Problém je podľa neho skôr v ľuďoch.

„Pokiaľ v Poprade klesne teplota pod štrnásť stupňov, tak tieto veci sú nepredajné, aj keď má ľadová drvina oveľa vyššiu trvanlivosť ako zmrzlina. Dá sa rozmraziť a opäť zamraziť,“ vysvetlil podnikateľ.

Podtatranci milujú zmrzlinu

Popradčania sa radi osviežujú hocičím studeným a využívajú na to každú vhodnú chvíľu. „Rada si dám zmrzlinu. Toto je však zatiaľ iba moja druhá od skončenia zimy, lebo viac príležitostí nebolo,“ povedala Lucia Lunterová.

SkryťVypnúť reklamu

Tomáš Fecko si na námestí vychutnával ľadovú drvinu. „Mne je to jedno, čím sa v lete schladím. Konečne som si aj ja mohol vychutnať niečo studené a je mi jedno, či je to zmrzlina, alebo ľadová drvina. Všetko studené je super,“ dodal Fecko.

Dana Budzáková má zmrzlinu veľmi rada. „Stihla som si dať už niekoľko a vychutnávam si ju vlastne vždy, keď sa dá,“ uviedla.

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  2. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  3. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  4. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  5. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  6. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  7. Na Marka oharka do jarka
  8. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 27 968
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 594
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 490
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 416
  5. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 6 829
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 326
  7. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí 4 260
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 001
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu