POPRAD-SPIŠSKÁ SOBOTA. Podujatie zorganizovali dobrovoľní hasiči z popradskej mestskej časti Spišská Sobota.
Ich predseda Ján Žabka sa dražby spišskosobotského kotlíka osobne zúčastňuje: „Bola napínavá aj tento rok. Trochu som váhal, či mám prihodiť, bojovné srdce hasiča tam však bolo. Bol som pripravený na tristo eur, ale nakoniec som to prenechal inému odvážlivcovi,“ povedal dvojnásobný držiteľ kotlíka Ján Žabka.
Všetky ponuky napokon prebil Rudolf Nikerle z tímu Čarovné varešky: „Som rád, že ho máme doma za 260 eur. Je to vždy česť a prestíž vlastniť na jeden rok túto trofej.“
Zvláštnosťou bol aj tím Rimanky. Odvážne kuchárky každoročne prekvapujú niečím novým.
„Blíži sa olympiáda, a tak sme sa tento rok prezliekli za Rimanky. Ľudí pritiahne, keď vidia niečo zvláštne a nedá im to neochutnať aj náš gulášik,“ povedala Eva Neupaverová. V minulosti už varili ako hokejistky, Tahiťanky, čertice, anjeli či kovbojky.
Hubári stavili na svoje tajomstvá
Výnimočný guláš navaril aj tím Popradského mykologického klubu. „Hubový guláš je netradičný a každý ho chce ochutnať. Na 50 litrov vody sme použili asi kilo mrazených húb a domiešali sme sušené. Toto musí mať šancu na úspech,“ poznamenal Jozef Hrdina.
Napokon sa z víťazstva a najlepšieho guláša podujatia tešili členovia tímu Zelenáči.
Anketa
Ľuďom chutilo„Obišiel som viacerých kamarátov, a tak mám za sebou minimálne sedem stánkov. Ostatné už asi nezvládnem,“ povedal Samuel Bizub.
Juraj Kočan chválil najmä svojich známych: „Ako hubár nemôžem dopustiť na hubový guláš. Je zdravý, výživný a chuťovo najlepší.“
Ján Hriž si oblizoval prsty: „Výborné guláše! Stihol som zjesť zatiaľ dva, ale ešte určite okoštujem aj iné.“
Marián Korvín ďakoval organizátorom za skvelý zážitok: „Dal som si dve porcie a dobre som sa najedol. Takéto akcie sú super.“
mv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z celého spišského regiónu nájdete na Korzári Spiš