Korzár logo Korzár Spiš

Tridsať tímov sa pobilo o najlepší guláš

Tradičná súťaž vo varení guláša Spišskosobotský kotlík prilákala množstvo jedákov. Nechýbala dražba putovného kotlíka.

Zelenáči uvarili najlepší guláš.Zelenáči uvarili najlepší guláš. (Zdroj: Marek Vaščura)



POPRAD-SPIŠSKÁ SOBOTA. Podujatie zorganizovali dobrovoľní hasiči z popradskej mestskej časti Spišská Sobota.

Ich predseda Ján Žabka sa dražby spišskosobotského kotlíka osobne zúčastňuje: „Bola napínavá aj tento rok. Trochu som váhal, či mám prihodiť, bojovné srdce hasiča tam však bolo. Bol som pripravený na tristo eur, ale nakoniec som to prenechal inému odvážlivcovi,“ povedal dvojnásobný držiteľ kotlíka Ján Žabka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Všetky ponuky napokon prebil Rudolf Nikerle z tímu Čarovné varešky: „Som rád, že ho máme doma za 260 eur. Je to vždy česť a prestíž vlastniť na jeden rok túto trofej.“

SkryťVypnúť reklamu

Zvláštnosťou bol aj tím Rimanky. Odvážne kuchárky každoročne prekvapujú niečím novým.

„Blíži sa olympiáda, a tak sme sa tento rok prezliekli za Rimanky. Ľudí pritiahne, keď vidia niečo zvláštne a nedá im to neochutnať aj náš gulášik,“ povedala Eva Neupaverová. V minulosti už varili ako hokejistky, Tahiťanky, čertice, anjeli či kovbojky.

Hubári stavili na svoje tajomstvá

Výnimočný guláš navaril aj tím Popradského mykologického klubu. „Hubový guláš je netradičný a každý ho chce ochutnať. Na 50 litrov vody sme použili asi kilo mrazených húb a domiešali sme sušené. Toto musí mať šancu na úspech,“ poznamenal Jozef Hrdina.

Napokon sa z víťazstva a najlepšieho guláša podujatia tešili členovia tímu Zelenáči.

ico

Anketa

Ľuďom chutilo

„Obišiel som viacerých kamarátov, a tak mám za sebou minimálne sedem stánkov. Ostatné už asi nezvládnem,“ povedal Samuel Bizub.

SkryťVypnúť reklamu

Juraj Kočan chválil najmä svojich známych: „Ako hubár nemôžem dopustiť na hubový guláš. Je zdravý, výživný a chuťovo najlepší.“

Ján Hriž si oblizoval prsty: „Výborné guláše! Stihol som zjesť zatiaľ dva, ale ešte určite okoštujem aj iné.“

Marián Korvín ďakoval organizátorom za skvelý zážitok: „Dal som si dve porcie a dobre som sa najedol. Takéto akcie sú super.“

mv

Najčítanejšie na Spiš Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  2. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  3. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  4. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  5. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  6. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  7. Na Marka oharka do jarka
  8. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 27 968
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 594
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 490
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 416
  5. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 6 829
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 326
  7. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí 4 260
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 001
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu